Afbeelding

Bomen- en Struikenverkoop 2023

16 aug 2023
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie


Kan je tuin of koer nog wat groen gebruiken? Ook dit jaar kun je bij Natuurpunt Gent terecht voor een mooi aanbod van bomen, fruitbomen, struiken en plantenpakketten voor hagen en houtkanten. Deze keer gaat de opbrengst volledig naar onze recentste aankoop van gronden voor meer natuur in de Damvallei in Destelbergen. Bestel jouw favoriete plantgoed nog tot en met 22 oktober.

> Bestel meteen! Of lees alle info hieronder.

Puur genieten!

Een tuin of koer met struiken en bomen, dat is puur genieten: van de heerlijke bessen of ander fruit, van de schaduw in de zomer, van de vogelconcerten die er plaatsvinden. Maar je doet er ook heel wat dieren een plezier mee. Vogels bouwen er hun nest, en tal van insecten zoals bijen, hommels en vlinders vinden er voedsel en een schuilplaats. Bovendien filtert al dat extra groen CO2 uit de lucht. Alleen maar voordelen dus!

Weinig plaats?

Heel wat haagplanten en struiken hebben niet veel ruimte nodig. Waarom bijvoorbeeld niet kiezen voor een groene afscherming met de buren, in plaats van bakstenen of een dure draad? Of je gevel opsmukken met een mooie klimplant? Je kunt ook laagstammige fruitboompjes kopen die voorgevormd zijn als leiboompjes. En je kent zeker mensen die je plezier doet met een paar bessenstruiken of een sierlijk boompje!

Samengestelde pakketten

Je kunt uiteraard losse bomen en struiken bestellen naar keuze, maar we bieden ook vooraf samengestelde pakketten aan. Samen met de kweker kozen we voor vier verschillende pakketten voor vier verschillende toepassingen. Elk pakket bevat zestig stuks.

Houtkant

Wie wat ruimte heeft en weinig onderhoud wenst, kan zich wagen aan een houtkant. Om de vijf tot acht jaar wordt de houtkant kort boven de grond gekapt zodat hij weer kan uitschieten. Een houtkant is zeer geschikt als schermgroen, zicht- en windscherm of brede haag. Het aanplanten gebeurt bij voorkeur met groepen van eenzelfde soort, met een afstand van één meter in en tussen de rijen. Hou zeker rekening met de goede groeikracht van zwarte els.

Het pakket bestaat uit esdoorn, zwarte els, haagbeuk, hazelaar, lijsterbes en winterlinde, van elk tien stuks.

Bloeiende haag

Dit pakket bevat een selectie van opvallend bloeiende en vruchtrijke soorten, sommige met prachtige herfstkleuren. Door minimale snoei in het najaar bloeien de struiken ieder jaar uitbundig en dragen ze vruchten. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket bestaat uit rode kornoelje, meidoorn, sleedoorn, hondsroos, lijsterbes en Gelderse roos, van elk tien stuks.

Bladverkleurende haag

Dit is een selectie van houtige planten die in de herfst een mooi gevarieerde bladverkleuring vertonen. Voorzie een plantafstand van vijftig centimeter tot één meter.

Het pakket bestaat uit veldesdoorn, haagbeuk, rode kornoelje, kardinaalsmuts, beuk en vuilboom, van elk tien stuks.

Wildpakket

Hierin zitten plantensoorten die rijkelijk vruchten en bessen produceren die geapprecieerd worden door het wild en snoepgoed zijn voor vogels.

Het pakket bestaat uit hazelaar, meidoorn, vogelkers, vuilboom, hondsroos en lijsterbes, van elk ook telkens tien planten.

Bestellen maar!

  • Bestellen doe je eenvoudig via onze webwinkelshop.stamhoofd.be/bomenverkoop
  • We verwachten je bestelling uiterlijk op zondag 22 oktober.
  • Het minimumbedrag per bestelling is tien euro.
  • Betalen doe je ofwel rechtstreeks in de webwinkel op het moment van je bestelling, ofwel via een overschrijving achteraf. In dat geval ontvang je de betaalinstructies via e-mail. Je bestelling is pas definitief bij ontvangst van de betaling. 
  • Op zondag 19 november, tussen 13.30 en 17.00 uur, kom je het plantgoed ophalen op het basketbalveldje ter hoogte van Driepikkelstraat 34, 9030 Mariakerke. Details over dit afhaalmoment worden je tijdig doorgemaild.
  • Meer info: [email protected]