Afbeelding

Lezing Fernand Rochette, auteur van het boek ‘De vogel en de componist’

23 jan 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

De VZW Vloethemveld nodigt de leden van Natuurpunt graag uit voor een uiterst boeiende lezing over 'De vogel en de componist' van Fernand Rochette, auteur van het gelijknamige boek. Deze voordracht verduidelijkt hoe vogelzang als inspiratiebron diende voor veel (bekende) componisten.

De lezing gaat door op vrijdagavond 11 maart 2022 in zaal De Schelpe, Eernegemweg 32 in 8490 Snellegem (Jabbeke). 

Inkom is 5€ en hiervoor kan ingeschreven worden via deze link.

Na zijn academische carrière in onderwijspsychologie bleef de heer Rochette werkzaam in het hoger onderwijs als directeur van de lerarenopleiding te Brussel. Maar naast het onderwijs en de psychologie heeft Fernand Rochette nog een andere grote liefde, namelijk passie voor natuur en in het bijzonder voor vogels. Hij organiseert natuurwandelingen en houdt lezingen en voordrachten over vogels, vogelzang en componisten die zich hierdoor lieten inspireren. Veel van die vogels en de muziekstukken waarin ze te horen zijn, staan nu gebundeld in zijn boek De Vogel en de Componist, dat eerder dit jaar verscheen bij Sterck en DeVreese.

Vloethemveld is een beschermd natuurgebied van ongeveer 350 hectare dat deel uit maakt van de Natura 2000-gebieden en door Vlaanderen is erkend als Open erfgoedsite. Terwijl de helft van het gebied het hele jaar vrij toegankelijk is voor het grote publiek, kan het andere deel enkel worden bezocht onder begeleiding van een gids. Het onthaal en de begeleiding van bezoekers is een kerntaak van de VZW Vloethemveld.