Afbeelding

Natuurpunt helpt je met het vergroenen van daken en gevels.

4 mrt 2022
Categorieën
Lokaal nieuws


De oppervlakte tuinen, parken en bedrijfsterreinen in Vlaanderen is vele malen groter dan de oppervlakte aan beschermd natuurgebied.

In het versnipperde Vlaanderen vormen bedrijfsterreinen, gebouwen en openbare ruimtes een groot potentieel om groene stapstenen te ontwikkelen die de natuur kunnen herstellen of versterken.

Door de natuur in onze directe leefomgeving te helpen kunnen we samen een groot verschil maken voor heel wat planten en dieren. Groen op en aan gebouwen is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar zorgt ook voor een aangenaam klimaat, een fijne werkomgeving en een beter gevoel bij de medewerkers.
Natuurpunt, Vivara Pro en Ecoworks slaan de handen in elkaar en willen grijze gebouwen omvormen tot groene, natuurinclusieve gebouwen met een natuurdak of groengevel.

We bieden je verschillende mogelijkheden om in te zetten op meer biodiversiteit en zo je duurzaamheidsdoelen te realiseren.

 

Groengevels kunnen ervoor zorgen dat gebouwen in de zomer koeler blijven, fijnstof in de stad minder wordt, hevige regenbuien beter kunnen worden opgevangen. Ze zijn een visuele meerwaarde en verhogen ook de waarde van een gebouw.

Natuurdaken met bloeiende kruiden, grassen en andere planten brengen biodiversiteit op plaatsen waar deze is verdrongen.
Platte daken op bedrijfsgebouwen, kantoren en residentiële gebouwen bieden prachtige kansen voor het creëren van nieuwe natuur. 

Voor elke m² natuurdak of groengevel realiseren de partners bijkomend ook nog 1 extra m² natuurgebied.

Natuurpunt zal hiervoor een oppervlakte kwetsbare natuur aankopen in het Mechels Rivierengebied, gefinancierd door Ecoworks en Vivara Pro.
Zo zorgen de partners samen voor dubbel zoveel natuur. 

We geven graag een presentatie over wat mogelijk is en maken een voorstel voor de omvorming naar een groen, natuurinclusief gebouw.

Contacteer Bart, natuurtechnisch adviseur Ecoworks, voor meer informatie en om hierover in gesprek te gaan:
[email protected]
M: 0471/84.31.91