Afbeelding
foto
NP MaViSt

Update Nationale luchthavenproblematiek

24 aug 2023
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

Hoe zit dat nu eigenlijk? Komt er nog een vergunning? Welke aanpassingen mogen we verwachten?  Want inderdaad, het lijkt niet zo vanzelfsprekend allemaal. 

We kregen de  melding dat het openbaar onderzoek in het kader van de hervergunningsprocedure van de luchthaven pas zal starten begin november en niet zoals verwacht eind augustus. De vergunningsaanvraag werd door BAC begin juli ingediend bij de Vlaamse overheid, departement Omgeving.  Het departement Omgeving heeft de ingediende aanvraag van BAC onderworpen aan een grondige analyse naar volledigheid en ontvankelijkheid en gevraagd om een aantal zaken aan te passen en aan te vullen. Het departement Omgeving heeft begin augustus de luchthavenuitbater BAC negentig bijkomende kalenderdagen gegeven om dit te doen. Bij verdere navraag van onze kant blijkt dat alles wat betrekking heeft op de biodiversiteit grondig moet worden nagekeken. 

Dat betekent heel concreet dat de start van het openbaar onderzoek (waar er bezwaar kan ingediend worden door de omwonenden) start begin november en dertig kalenderdagen duurt.  

© MaViSt