Natuurpunt Tremelo is actief in Tremelo en Baal. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten. Je kan ons bereiken via natuurpunttremelo@gmail.com!

Wens je op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en komende activiteiten uit Tremelo en Baal? Schrijf je dan nu in voor onze e-nieuwsbrief

Waarom lid worden?

• Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

28 augustus 2019
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Tremelo viert feest

Natuurpunt Tremelo bestaat 30 jaar en dat gaan we vieren met een oogstfeest in onze boomgaard.

30 januari 2018
Verenigingsnieuws

Nieuw! E-nieuwsbrief!

Natuurpunt Tremelo heeft een eigen e-nieuwsbrief

14 december 2017
Opinie
Bever

De bever is 10de koestersoort voor Tremelo!

Iedereen die ons van kort of ver volgt, weet dat we in 2017 gestreden hebben voor onze beverfamilies en hun leefgebied. Hun dammen aan het domein van Fonteyn zijn meermaals vernietigd, door gemeente en provincie, maar ook door omwonenden. De illegale vernietiging in juni van de grote dam en de daaropvolgende massale sterfte van vissen en amfibieƫn in de Laak waren het startsein voor onze campagne. Wij vechten voor onze bevers, want zij brengen water en dus leven. Bovendien veroorzaken ze maar heel beperkte "overlast". Het gebied dat zij onder water zetten is immers overstromingsgebied. Na onze massaal bijgewoonde beverwandeling sloeg ook onze mailactie naar de schepen van milieu aan. Doel van de actie: erkenning van de bever als koestersoort! Gelukkig heeft de gemeente het signaal begrepen en de bever erkend. Wij kijken nu uit naar concrete acties op het terrein. Want de bever beschermen, is een hele biotoop beschermen!