Nine Van Hoyweghen

Natuurpunt Waasland Kern Scousele is actief in Steendorp en Temse. Wij zijn een kern van de regionale Natuurpunt Waasland vzw.

Onze vertrekbasis is het Natuurhuis, Kapelstraat 170a  9140 Steendorp. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten: natuurpuntscousele@gmail.com

Facebook: Volg ons op facebook of in de Natuurpunt agenda of in Uit in Vlaanderen: zoekargument "Scousele

Instagram: Volg en like ons!


NPW Winteractie

BESTEL NU UW PLANTEN EN STRUIKEN VIA ONZE WEBSHOP

 

STEENBAKKERIJ STEENDORP

Definitieve brownfieldconvenant 

Goedgekeurd op de Ministerraad Vlaamse Gemeenschap op 02/12/2022

Na een consultatieronde is een defintieve brownfieldconvenant opgemaakt. Je kan die hierboven downloaden. 

Het einddoel is de omzetting van industriegrond naar bosgrond. De planschade voor de eigenaars wordt vergoed door de tegenwaarde van maximaal 800.000 m³ grondstort.
Hoeveel grondstort dit uiteindelijk zal zijn zal afhangen van
- Koopt de gemeente de zwarte baan?
- Hoeveel oppervlakte wordt voorzien voor de inplanting van de recreatiezone met gebouw (café, educatielokaal, B&B?) en speelmogelijkheden rondom.
- Bosaanplantcompensatie voor Oosterweel
- Mogelijke aankoop van de bospercelen door derden
 
Er volgen nu allerlei studies over de inrichting. Dat zal een behoorlijke tijd innemen. Uiteindelijk moet er nog een RUP-wijziging volgen voor de werken kunnen aanvangen. De uiteindelijke uit te voeren plannen worden daarna terug voorgelegd met mogelijkheid tot bezwaar en opmerkingen.
 
UPDATE 28/08/2023
Het college keurde op 28/08 de lastvoorwaarden en gunningswijze goed voor het aanstellen van een ontwerper voor opmaak van een MASTERPLAN.  De oproep voor geïnteresseerden wordt via het Team Vlaams Bouwmeester geplaatst rond 01/09. De offertes dienen ingediend te worden uiterlijk 31/10. Na toewijzing  van de opdracht wordt een uitvoeringstermijn van 6 maanden vooropgesteld.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP