Natuurpunt Waasland Kern Scousele is actief in Steendorp en Temse. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Onze vertrekbasis is het Natuurhuis, Kapelstraat 170a  9140 Steendorp. Interesse? Neem contact: scousele@natuurpuntwaasland.be

Werkgroepen

Onze kern heeft verschillende werkgroepen die openstaan voor iedereen. Van harte welkom om deel te nemen.

PlantenStudieGroep

Eénmaal per maand komen we samen om planten te bespreken, te ontdekken op wandelingen, te luisteren naar een voordracht, te inventariseren, planten te bekijken met bino's enz. We willen geen "specialisten"groep zijn. Iedereen met interesse voor planten is zeer welkom. 

Vogelwerkgroep Suskewiet

Wij gaan op stap in onze omgeving om onze vogels te leren kennen. Onze groep wil echt wel beginners aantrekken. Er wordt veel moeite gedaan om de kenmerken van onze vogels in detail te bekijken en te bespreken. Iedereen welkom. Wil je mee, laat van je horen!

Natuurfotografiewerkgroep KLIK

Na een door ons georganiseerde beginnerscursus natuurfotografie hebben een aantal personen het intitiatief genomen om samen verder op stap te gaan. De groep bestaat uit beginners die worden begeleid door een meer vakkundig iemand. Ben je graag in de natuur en wil je betere foto's maken? Misschien is deze werkgroep iets voor jou? 

Amfibieënoverzetwerkgroep

Al jaren zorgen we dat padden, kikkers en salamanders in onze buurt, een veilige tocht kunnen ondernemen naar hun voortplantingsvijvers. We hebben een ochtend- en avondploeg. Soms nemen we de kindjes uit de naburige school mee. Het overzetten gebeurt in februari en maart. Hoe meer mensen willen meewerken, hoe gemakkelijker het werk kan verdeeld worden! Dus doe vlug mee!

Poelenwerkgroep

In de maanden april, mei en juni gaan we op stap naar de talrijke poelen in onze omgeving. We kijken wat er leeft in onze poelen. Hoe ziet die poel er uit? Moet er onderhoud aan gebeuren? Tot onze grote vreugde leeft de Kamsalamander in onze omgeving. Wil je mee op stap? Geef dan een seintje. Dan laten we je weten wanneer we op stap gaan. 

Beheerploeg

We hebben ook mensen nodig die beheer willen doen van onze natuurgebieden: knotten, boompjes planten, maaien ... enz. Hier heb je wel wat meer fysieke kracht voor nodig ☺

We kunnen je "een dagje uit" in de natuur bieden, samen met een vriendengroep. Interesse?

Tappersploeg

Onze uitvalsbasis is het Natuurhuis op de Roomkouter in Steendorp. We houden dit Natuurhuis open op zondagen van april tot oktober van 14 tot 18 u. Voel jij je geroepen om onze ploeg te versterken? Aarzel niet, je bent zeer welkom.

Wandelingen

Naast de door ons begeleide wandelingen in de mooie omringende natuur (Fort van Steendorp, Gelaagpark, Roomkouter, Blauwhof, Vuurkouter, Schouselbroek ...) hebben we ook wandelingen uitgetekend die je individueel kan maken. Veel wandelplezier.

Familiewandeling 2 km

Dit is een "doewandeling" gericht op kinderen. Stapschoenen. Buggy kan, maar is wat moeilijk. Rolstoel niet mogelijk. Het is geen effen terrein. Vermits de wandeling voor een deel door de Roomkouter loopt, kan je geen hond meenemen. Op dit deel staan grazers. 

Wandeling op de Wase cuesta in Steendorp 7 km

Maak kennis met het heel gevarieerde landschap van Steendorp. Na deze wandeling ga je weten wat de "beneden" en "boven" betekent in Steendorp. Zeer mooie wandeling! Stapschoenen. Buggy moeilijk maar mogelijk. Rolstoel niet mogelijk. Honden toegelaten aan de leiband. Op de Roomkouter zijn geen honden toegelaten omdat er grazers in het gebied staan. Je kan dit deel van de wandeling ook kortsluiten.

TOP