Natuur en welzijn

Icon
Icoon - Wandeling met gids

Natuur en welzijn

Meer en betere natuur is niet alleen goed voor de (bedreigde) fauna en flora, maar ook voor onze gezondheid. Hieronder een interessante cursus hierover.

Afbeelding
heidelibel
Diane Appels

Lezing Natuur op doktersvoorschrift (1,5u)

Meer en betere natuur is niet alleen goed voor de (bedreigde) fauna en flora, maar ook voor onze gezondheid. Zeker in het volgebouwde Vlaanderen dat kreunt onder tal van milieuproblemen zoals fijnstof en stikstof. Meer groen is vaak ook een belangrijk deel van de oplossing tot een meer gezonde levensstijl én leefomgeving: meer natuur in je buurt verlaagt tal van ziekteklachten en verhoogt het welzijnsgevoel. Hoe groter een natuurgebied, hoe meer het kan bijdragen aan onze gezondheid of als buffer tegen de grillen van de klimaatverandering.

Door corona hebben meer mensen dan ooit de nabije natuur ontdekt. Maar zouden artsen natuur kunnen voorschrijven als medicijn? Hoe ver staat die wetenschap al? Wat doet de natuur met je fysieke en mentale gezondheid? En welke initiatieven bestaan er al in Vlaanderen?

Tijdens deze interactieve lezing neemt Benno Geertsma (celhoofd Educatie bij Natuuracademie, en mede-trekker Netwerk Natuur en Gezondheid) je mee in de wetenschap én praktijk rond natuur en gezondheid.

  • niveau: basis
  • aantal deelnemers: max. 100

Vragen?

> Voor alle praktische info en het aanvraagformulier

Voor inhoudelijke vragen, neem contact op met: