Afbeelding
221020 - NP Asse Rupelstreek 1

Natuurpunt Asse bezoekt de Rupelstreek

3 okt 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

Zondag 2 oktober konden we na 2 jaar uitstel onze daguitstap nog eens organiseren. We kozen deze keer voor de natuurgebieden Noordelijk Eiland en het Niels Broek, beide gelegen aan de Rupel.

Deze gebieden worden beheerd door de Natuurpunt afdeling Rupelstreek. We konden dan ook rekenen op de deskundigheid van Gie Wyckmans, om ons de hele dag te begeleiden door deze gebieden.

Toen we in Asse en Zellik vertrokken zag het er niet goed uit, de regen viel nog met bakken uit de lucht. Maar...tegen dat we in Schelle aankwamen stond de kraan weliswaar dicht.

Een vriendelijke 'schipster' bracht ons met de veerboot naar het Noordelijk Eiland.
Terwijl we daar de rondwandeling maakten kwamen we alles te weten over dit kunstmatig aangelegde 'eiland', lekker doorspekt met anekdotes door onze gids Gie.

Afbeelding
Daguitstap Rupelstreek
Natuurpunt Asse

Tegen de middag keerden we perfect op tijd terug met de veerboot, om te gaan lunchen in Het Boekenhof te Niel. Daar werden we heel gastvrij ontvangen, er was zelfs een zaaltje speciaal voor ons voorzien. Oh ja, we waren dus met 17 (gids inbegrepen) Ter plaatse werden wij vrij vlug voorzien van heerlijke gerechten, vergezeld van een streekbiertje of iets anders.

In de namiddag klaarde de lucht verder uit en werd het zowaar te warm tijdens de wandeling door het Niels Broek. 

Ruim op tijd kwamen we terug aan op ons vertrekpunt zodat iedereen op tijd terug naar huis kon.
Het was een zeer geslaagde dag, met tevreden deelnemers en een gelukkige organisator.

Meer informatie over deze natuurgebieden en de activiteiten van de lokale natuurpunt afdeling Rupelstreek, vind je hier.