Afbeelding

Vogel-lesgever Koen geeft fakkel door

1 dec 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Vorming

Vogel-lesgever Koen geeft fakkel door

Iedereen die ooit ergens een vogelcursus heeft gevolgd in Vlaanderen, kent waarschijnlijk deze BV (Bekende Vogelaar), Koen Leysen. Eind dit jaar gaat hij met verdiend pensioen. Duizenden mensen heeft hij decennialang weten boeien met zijn typische warme en humoristische stijl tijdens evenveel avond- en weekenduren. Dit najaar namen nog 750 mensen deel aan de nieuwe online roofvogelcursus, waar ze Koen aan het werk zagen. Hij blikt dus tevreden terug op een mooie carrière, én geeft vol vertrouwen de fakkel door aan de volgende generatie.

Koen was ook 24 jaar redactie-secretaris van het vogeltijdschrift Oriolus, één van de trekkers achter Eurobirdwatch (een Europees vogeltelcampagne), vaak te vinden op de vogeltrekpost in Averbode Bos & heide, én een vrolijke Twitteraar.

Welkom Bas(tiaan)!

Sinds september 2022 is Bastiaan De Ketelaere, eveneens een fervent vogelaar, de nieuwe lesgever vogels. Koen en Bas gingen al verschillende keren samen op pad om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Met evenveel passie en goesting wil Bas iedereen wegwijs maken in de wondere wereld van roof-, water-, weide, tuin- of akkervogels, en dat tijdens een cursus, lezing of excursie.

Ontdek hier welke vogelcursussen en lezingen je allemaal kan aanvragen en boek hem zo snel mogelijk!

Wil je zelf een cursus volgen? Bekijk hier het aanbod