Vallei van de Zwarte Beek (Beringen)

Kom het grootste natuurgebied van Natuurpunt ontdekken; de Vallei van de Zwarte Beek rond Beringen, in de provincie Limburg. Het is ook één van de meest waardevolle beekvalleien van Vlaanderen. Vanuit het bezoekerscentrum De Watersnip in Koersel (Beringen) vertrekken allerlei wandeltochten, een avontuurlijk plankenpad en een prikkelpad. Dit laatste is geschikt voor gezinnen, kinderwagens en rolstoelen. Kinderen leven zich graag uit in de speeltuin en de plonsvijver. Op de uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht op het Kempenlandschap.
Nederlands

Uitkerkse Polder

Ben je op vakantie aan de kust en wil je naast het strand ook genieten van het typisch weidelandschap in de polders? Zak dan af naar de Uitkerkse Polder voor een gezinswandeling of een fietstocht. Dit natuurgebied vind je tussen Blankenberge, Wenduine en Zuienkerke, in de provincie West-Vlaanderen. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen, zowel in de zomer als in de winter. Vanuit de vogelkijkhutten of vanop de uitkijktoren bekijk je rustig de vogels. De Uitkerkse Polder heeft een bezoekerscentrum waar je gezellig kan picknicken. Voor kinderen valt er veel te ontdekken en het gebied is ook gemakkelijk toegankelijk voor kinderwagens.
Nederlands

Het Vinne

Het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen, dat vind je in natuurgebied en provinciedomein Het Vinne, in Zoutleeuw, in de provincie Vlaams-Brabant. Hier beleef je de natuur ten volle dankzij de wandelpaden, knuppelpaden, uitkijktorens en vogel-en schuilhutten. In dit bijzonder kindvriendelijke natuurdomein, met speeltuin, kunnen kinderen al spelend leren over het meer, zijn bewoners en de heideachtige begroeiing. In bezoekerscentrum Het Vinne kan je een GPS-toestel reserveren voor geocaching, ook leuk voor tieners. En verder zijn er talrijke wandelingen en fietsroutes met knooppunten van netwerk Grote Getevallei.
Nederlands

Lezing: Honingzoete verhaaltjes voor het slapengaan (Lille)

Een verrassende kijk op het leven van honingbij en imker, vroeger en nu, hier en in de rest van de wereld. Met proeverijtjes van zwoele avonden in juni, zomer op de hei, zinnenprikkelende maagdenwas en lustopwekkende exotiek.

Prijs

Gratis.

Deelname

Om het aantal deelnemers in te schatten, best vooraf aanmelden via:

Nederlands

Doe mee aan het Grote Vogelweekend in het Natuurpunt Museum en het Woonzorgcentrum De Wending

Ook dit jaar zetten wij tijdens het Grote Vogelweekend onze tuinvogels extra in de kijker met een feest voor vogels en bezoekers!

In de tuin van het Natuurpunt Museum kan je de vogels in actie zien op de voederplaats. Met een verrekijker in de hand kan je ze van dichterbij bekijken. Vogelkenners geven je graag meer uitleg en in het museum zijn de opgezette vogels te bewonderen.

Nederlands

Oude beuken in het Zoniënwoud: levend erfgoed met uitzonderlijke natuurwaarde (2de zondag in Zoniën)

Oude beuken in het Zoniënwoud: levend erfgoed met uitzonderlijke natuurwaarde (2de zondag in Zoniën)

De heer Kris Vandekerkhove, onze gastspreker, is sinds meer dan 20 jaar werkzaam aan het INBO (IBW), voornamelijk met onderzoek aan onbeheerde bossen (bosreservaten). In de voordracht komen de belangrijkste bevindingen van zijn onderzoek, oude beukenbossen, uitgebreid aan bod.

Nederlands

Cursus: Natuurverkenner Ontdek de Groene long van Ingelmunster en Izegem

De cursus Natuurverkenner is een interactieve en wervelende instapcursus voor natuurliefhebbers. In 5 unieke 'lessen' en evenveel excursies laten de lesgevers en de lokale vrijwilligers al hun enthousiasme op je los. We dompelen je onder in de wondere wereld van onze wilde dieren en planten en gaan op reis langs de natuurgebieden in eigen streek.
Laat deze boeiende kennismaking met natuur in je achtertuin niet aan je neus voorbij gaan en nodig geïnteresseerde buren, vrienden en familie mee uit.

Nederlands

Pagina's