Schatten van Vlieg in het Natuurpunt Museum: Ik voel het!

Voel jij het al kriebelen? Voor 1 keer is het ‘aankomen mag’. Hoe voelt de pels van een dier of de veren van een vogel. Durf jij in het duister op onderzoek te gaan?

Tasten doe je niet alleen met je handen, maar met heel je lichaam. Heb je bijvoorbeeld als eens een blotevoetenpad gedaan? En welke plant heeft stekels of voelt zacht aan. Probeer het uit tijdens de zoektocht en tastparcour in het museum en de educatieve tuin tussen 4 juli en 31 augustus en verzamel drie voelwaaiers boordevol spelletjes.

Nederlands

Vallei van de Zwarte Beek (Beringen)

De Vallei van de Zwarte Beek is als één van de meest waardevolle beekvalleien in Vlaanderen de plaats bij uitstek om te wandelen in Beringen. Met meer dan 1500 hectare natuur, vanaf de bron in Hechtel tot de monding in Diest, is het ook het grootste natuurgebied van Natuurpunt. In Koersel is de kronkelende loop van de Zwarte Beek nog het meest intact. De vallei staat bekend voor haar extreme variatie: van een zompnatte venige beekvallei tot de kurkdroge zanderige stuifduinen op de heide. Trek erop uit en geniet van dit prachtige stuk natuur!

Nederlands

Uitkerkse Polder

In Blankenberge is de Uitkerkse Polder het uitgelezen gebied om te gaan wandelen en even aan de stadsdrukte te ontsnappen. Je kan er genieten van het typische vlakke Vlaanderen. Het open landschap zonder bomen en hagen geeft je opnieuw een gevoel van vrijheid. Omdat de zee door de eeuwen het gebied verschillende malen overspoelde, gedijen er planten die zijn aangepast aan zoute omstandigheden.

Nederlands

Het Vinne

In Zoutleeuw ligt het provinciedomein en natuurgebied Het Vinne. Je kan er je hart ophalen op een van de vele wandelingen, terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin of het speelbos. In de omgeving van het meer vind je een afwisseling van open landschap en inheems bos. Bij de inrichting van het natuurgebied ging veel aandacht naar natuurbeleving, waardoor je er nu avontuurlijke wandelpaden, knuppelpaden, uitkijktorens, vogelkijk- en schuilhutten kan ontdekken.

Nederlands

Verhalenwandeling Alken

Gezinswandeltocht (4 km) in de Mombeekvallei, met verhalen voor groot en klein.

Verplichte inschrijving! Voor 22 mei bij katrien.sauwens@gmail.com of tel: 011 31 39 24

(vertrek tussen 18u30-19u30)

€ 3/ pers. Verrassend hapje of drankje inbegrepen.

Nederlands

Bushcraft (Asse)

Back to nature - overleven in de natuur

Wil je leren vuur maken zonder aansteker of lucifer? Dan is onze activiteit 'bushcraft' écht iets voor jou. Kom met je gezin voor 'een initiatie vuurtechnieken' en leer met succes vuur maken, zonder lucifers!

De gids van Natuurpunt CVN neemt ons op sleeptouw in het bos, op zoek naar droog hout en met een handvol survivaltips. We maken een tondelnestje en ontdekken hoe je zonder lucifers toch vuur kan maken.

Nederlands

Pagina's