Het overstromingsgebied van de Schelde huisvest een indrukwekkend scala aan weidevogels, amfibieën en vissen. In de bloemrijke hooilanden kom je ogen te kort. Noordelijker kan je in het Maldegemveld zwarte specht, boompieper en de levendbarende hagedissen vinden, die houden van die typische mozaïek van bos en paarse heide.

Kalkense Meersen

Geniet van de rust in één van de laatste stiltegebieden in Oost-Vlaanderen. Wandellussen leiden je langs de mooiste plekjes van het gebied met een prachtig zicht op de diverse fauna en flora.

Download je wandelplannetje

Scheldemeersen

De Scheldemeersen is een gevarieerd rivierenlandschap met vochtige meersen, rietvelden, bosjes en enkele oude Scheldearmen. De verschillende deelgebieden vertellen elk hun eigen verhaal.

Download je wandelplannetje

Maldegemveld

Ontdek een lappendeken van paarse heidevlekjes en eiken-berkenbossen. De bossen wisselen af met landbouwpercelen, wat zorgt voor een uitzonderlijk en divers natuurgebied.

Download je wandelplannetje

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie.

    

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie.
De verantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

 

TOP