Wat doen wij?

Wij trekken met klassen en gezinnen de natuur in. Door hen de natuur interactief te laten ontdekken, wekken we verwondering op en maken we hen bewuster van de waarde van natuur. We bevorderen hun inzicht in de biodiversiteit, duurzaamheid en ecosysteemdiensten. Zo willen wij bijdragen aan een wereld waarin onze "volwassenen van de toekomst" zich bewuster inzetten om een duurzamer leven uit te bouwen, met respect voor de natuur.

Wat doen die bodemdiertjes ?

Onze missie

Werkgroep Isis vzw is organiseert interactieve natuureducatie voor leerlingen van het kleuter-, lager- en secundair onderwijs en voor gezinnen.
Zo krijgen kinderen in hun directe leefomgeving natuurbeleving aangereikt. Door kinderen en jongeren interactief natuur te laten ontdekken, wekken we verwondering en bewondering op voor de natuur. Ze ontdekken het wonderlijke en complexe netwerk in de natuur en krijgen verbondenheid en respect voor alle levende wezens. Vanuit de verwondering voor natuur maakt Werkgroep Isis de leerlingen bewust van de ecosysteemdiensten van de natuur, van hun nut voor ons leefmilieu en van hun belang voor een duurzamere wereld.

Werkgroep Isis wil bijdragen aan een wereld, waarin de volwassenen van de toekomst zich bewuster inzetten om een duurzamer leven uit te bouwen, met respect voor de natuur in de eigen omgeving en met begrip van de ecosysteemdiensten.

Onze volledige missie kan je vinden op onze website.

Wie zijn wij?

Werkgroep Isis vzw is een ledenvereniging en dient meer dan 600 leden te hebben om te kunnen blijven rekenen op werkingsmiddelen van het departement Omgeving. Met deze werkingsmiddelen en dankzij de enthousiaste inzet van vrijwilligers/gidsen organiseren we natuureducatieve activiteiten voor meer dan 30 scholen en meer dan 6300 kinderen in Noord-Limburg.

Studies tonen aan: hoe jonger kinderen positief in contact komen met natuur, hoe groter de kans dat er bij hen een zaadje wordt geplant om interesse te krijgen in natuur. Uw bijdrage helpt concreet om onze natuureducatie te continueren; en in een groter plaatje om de toekomstige generaties meer respect en liefde voor natuur bij te brengen.

Lid worden?

Hoe kan je  lid worden?

Je kan kiezen voor een individueel lidmaatschap voor € 5 per jaar of een gezinslidmaatschap voor € 7 per jaar.

Klik hier en betaal je lidgeld online of stort op BE40 4542 0739 5163 met vermelding ‘lidgeld’ + je adres + mailadres als je graag uitnodigingen krijgt voor onze activiteiten (als je bank @ niet aanvaardt, kan je ‘at’ typen). Maak het jezelf makkelijk en maak er een permanente jaarlijkse opdracht van

Wil je ons nog meer steunen met een gift? Voor elke gift van minimum € 40 krijg je een fiscaal attest.

Dankjewel voor je steun!

Klasgids worden?

De vraag vanuit de scholen naar onze activiteiten is groot en dat is tof! We zoeken daarom extra vrijwilligers om ons te helpen.

Ken jij iemand die onder schooltijd een nieuwe hobby zoekt? Iemand die kinderen enthousiast wil maken voor natuur? Iemand met gouden handen die materialen wil knutselen? Of iemand die af en toe administratieve hulp kan geven?

Natuurkennis is niet noodzakelijk, wel goesting om veel bij te leren.

• Je krijgt bij ons de nodige vorming om natuuractiviteiten voor klassen te begeleiden.
  • Je kiest zelf hoe vaak je wilt gidsen.
  • Je kiest zelf welke natuurthema's jou interesseren.
  • In ons vrijwilligersteam maak je vast en zeker nieuwe vrienden.
  • We organiseren voor ons team geregeld een leuke uitstap, een gezellig etentje, inspraakmomenten...

Meer info en geplande opleidingen vind je hier of mail even naar laura@werkgroepisis.be voor meer info.

Info voor scholen in Noord-Limburg

In de winter organiseren we voor scholen in onze lokalen een thematentoonstelling met interactieve werkhoeken.

In het voorjaar en in het najaar bieden we interactieve activiteiten 'ten velde', in natuur dichtbij school.

Meer info over ons aanbod voor scholen vind je hier.

Info voor gezinnen

Voor ouders, grootouders en hun (klein)kinderen organiseren we spelenderwijs natuurbeleving.

Bekijk onze kalender hier op de Natuurpunt-website of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blij zo op de hoogte van onze activiteiten.