Afbeelding
Peerdsbroeken

Nieuwe brug over de Overnellebeek in het natuurgebied Peerdsbroeken

17 okt 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie
Natuurbeleving

In Peerdsbroeken werd een nieuwe brug over de Overnellebeek gebouwd. Hiermee wordt doorheen het natuurgebied een volwaardige trage verbinding gerealiseerd tussen Louwijn en Pullewouwe.

Peerdsbroeken is onderdeel van het visiegebied ‘Bovenlopen van de Bellebeek’ en werd eind 2020 door Natuurpunt Asse aangekocht. Wij willen het 7 hectare grote populierenbos in Asbeek omvormen tot een inheems elzenbroekbos met els, wilg, boskers en eik. Hiervoor wordt er gefaseerd gekapt en worden er bomen aangeplant of laat men stukken spontaan verbossen.
Verder willen we het gebied ook vernatten zodat het zijn werking als waterbuffer tijdens de winter en natte periodes kan vervullen. Daarnaast zorgt het ook voor een aanvulling van het grondwater wat broodnodig is gezien de klimaatverandering met aanhoudende droge periodes.

Nu de brug over de Overnellebeek hersteld werd, kan een pad doorheen het natuurgebied bewandeld worden van Pullewouwe tot Louwijn. Het wandelpad is aangeduid door een pictogram met rode rechthoek en een bordje van Natuurpunt. Peerdsboeken is enkel toegankelijk voor wandelaars, honden dienen aan de leiband gehouden worden en men mag niet van de paden afwijken.

Afbeelding
Peerdsbroeken - Nieuwe brug
Natuurpunt Asse

Weldra wordt aan het natuurgebied een fietsenstalling en kleinschalige autoparking vooral in functie van beheerwerken voorzien door het gemeentebestuur van Asse.

Natuurpunt Asse dankt alle partners die bijdragen tot dit project.
Met deze verwezenlijkingen werkt Natuurpunt aan méér en betere toegankelijke natuur in Asse.