Nieuwe natuur in Leuven: overzicht 2022

30 nov 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

We zaten in 2022 niet stil bij Natuurpunt Leuven! We namen een bijkomende hectare in beheer (zie: ‘Nieuw stukje Dalemhof in beheer’). En we kochten 2 hectaren natuurgebied: 0,8 hectare bos in Vlierbeek, 0,9 hectare bos in Wilsele en 0,3 hectare bos in de Dijlevallei in Wijgmaalbroek. 

Het bos in Vlierbeek zal worden beheerd door onze kern Vlierbeek en vormt een mooie uitbreiding op het natuurgebied dat we al verzorgen in de vallei rond de Abdij. Het stuk in Wijgmaal wordt door onze kern Wijgmaal opgenomen in het beheerplan van Wijgmaalbroek, en het bos in Wilsele wordt beheerd door het team van de Hagelandse vallei (Natuurpunt Holsbeek).

En hiermee stopt het niet! Ook voor 2023 hebben we een paar mooie projecten in het vooruitzicht. We blijven gaan voor meer natuur en biodiversiteit dichtbij de stad. Hierover gauw meer!

Voor de financiering van deze aankopen zijn we nog op zoek naar €10.000. Kijk je uit naar een goed doel om te sponsoren, of naar een fijn cadeau voor onder de kerstboom, overweeg dan een gift aan Natuurpunt Leuven (BE56 2930 2120 7588 met vermelding ‘gift Natuurpunt Leuven’).