Afbeelding

STROOM op bezoek in Wijgmaalbroek

30 mrt 2023
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie


De eerstegraadsschool STROOM vroeg ons een programma over natuurbeleving en duurzaamheid in elkaar te steken. Op 21 maart draafden 6 eerstejaarsklassen op, sleurden ze met takken, ruimden ze hooi en ploeterden ze de hele dag in de modder. Onze nieuwste aanwinst, de Wijgmaalse hoeve, ontving zo meteen een enthousiaste bende. Ze stapten door Wijgmaalbroek, speelden vlaggenroof en schepten salamanders uit de poeltjes. Geniet mee van het enthousiasme van de kinderen met dit leuke filmpje!

In de namiddag trokken twee STROOM-klassen ook naar Natuurpuntgebied Dalemhof. Ze brachten maaisel naar containers en startten een nieuwe takkenril.

PS: Het dagrecord wat het aantal salamanders vangen betreft werd gevestigd door een groepje met een opbrengst van maar liefst 23 exemplaren! Ze kregen zelfs allemaal een naam!

Afbeelding
stoom1.jpg

Schepen van o.a. openbaar groen en onderwijs Lalynn Wadera kwam meeluisteren naar het verhaal over het ‘bomeninternet’ en de manier waarop bomen met elkaar communiceren. (foto: Lies Van Meerbeek)

 
Afbeelding
stoom2.png

(foto: Carla D’aes)