In de buurt

Oriëntatietafel Kievitspad © Natuurpunt Blankenberge

In het Infopunt Toerisme Blankenberge vind je alle informatie voor een uitstap in Blankenberge en omgeving. Aanvullend tref je in het bezoekerscentrum een klein toeristisch infopunt met gratis folders en brochures van de regio’s Kust en Brugse Ommeland. Onze vrijwilligers van Natuurpunt Blankenberge helpen je graag op weg met hun “insider-tips”!

Laat je door ons inspireren:

 Bezoek natuurgebieden en attracties in de buurt
 Stippel je wandel- of fietsroute uit 
 Boek je overnachting

Bezoeken

Natuurgebieden

Luchtfoto De Fonteintjes © Misjel Decleer 

 

Attracties

 • Water-Taxi: exclusieve boottochten op de Noordzee. Reserveer een unieke Skyline-vaart: voor of na deze prachtige zeetocht kunt u een bezoek brengen aan het Huisje van Majutte, het Belle Epoque Centrum, de Uitkerkse Polder of de haven van Blankenberge en het maritiem erfgoedmuseum De Scute.
 • Huisje van Majutte: bewaard gebleven 18e-eeuws vissershuisje in Blankenberge, met tentoonstellingen en een bar met regionale producten.
 • O'Neill Beachclub: gelegen aan de voet van de duinen net voorbij De Pier van Blankenberge, vlakbij natuurgebied De Fonteintjes. Iedere dag open van april t.e.m. oktober, vanaf 12u (weekends en schoolvakanties vanaf 10u) tot einde van de watersporten.
 • Seafront Zeebrugge: maritiem themapark, over zee en zeevaart, vis en visserij. Schooluitstap mogelijk met combinatie duin- en strandwandeling in natuurgebied De Fonteintjes met natuurgids van Natuurpunt Blankenberge.

Top^

Fietstocht in de Uitkerkse Polder © Natuurpunt BlankenbergeWandelen en fietsen

Download de gratis routeplannetjes van de Uitkerkse Polder en De Fonteintjes, of vraag in het bezoekerscentrum jouw gratis gebiedsfolder met routekaart.

In onze Groene Winkel kan je de nieuwste wandel- en fietskaarten van Westtoer kopen. 

DOWNLOAD GRATIS ROUTES MET TUSSENSTOP IN HET BEZOEKERSCENTRUM

Stippel zelf je route uit kan met de wandelrouteplanner of de fietsrouteplanner van Westtoer.

 

Of plan een dagje uit via Visit West-Vlaanderen. Op deze website vind je meteen een waaier aan hapklare fiets- en wandelroutes.

Top^

Ransuil knapt een uiltje © Natuurpunt Blankenberge

Overnachten

Vakantiecentrum

 • Corsendonk Hotel Duinse Polders, A. Ruzettelaan 195, Blankenberge. Natuurpuntleden genieten hier een mooie korting! Ontdek het Natuurpuntarrangement.
 • Floreal Blankenberge, Koning Albert-I-laan 59, Blankenberge. Kamers in hotelformule, verblijf in studio’s of appartementen met een waaier aan sportieve activiteiten en animatie in vakantieperiodes.
 • Jeugdherberg De Wullok, Ruiterstraat 9, Blankenberge. Huiselijke jeugdherberg met Fair Trade Café aan de rand van Blankenberge, tussen de zee en de polders. Op 1,3 km van fietsknooppunt 29 en op 1,7 km van bezoekerscentrum Uitkerkse Polder.

B&B 

 • B&B Kokkelikoo, Zeebruggelaan 165, Blankenberge. Op wandelafstand van de zee, aan de rand van het Zeebos en in de polders.
 • B&B Over d'Eede, Koeistraat 155, Blankenberge. Gelegen midden in de Uitkerkse Polder, met fiets- en wandelarrangement.
 • B&B Polderlicht, Bosstraat 3, Uitkerke. Natuur in combinatie met wellness, kunst en creativiteit.
 • B&B Decoster, Blankenbergse Steenweg 54 B, Zuienkerke. In het hartje van de polders, met sfeervolle romantische tuin.
 • B&B Lievejan, Constant Permekelaan 40, Jabbeke. Op 10 km van Brugge en op 10 km van de zee.

Vakantiehuis

Hotel

 • Domein Polderwind, Polderwind 4, Zuienkerke. Dit hotel van Rode Kruis-Vlaanderen, biedt vakantie aan zonder beperking, omringd met alle goede zorgen.
 • Hotel Butler, Blankenbergse Steenweg 13 bus A, Zuienkerke. Charmant, familiaal en landelijk verblijf.
 • Hostellerie Hof ter Doest, Ter Doeststraat 30, Lissewege. Historische hoeve bij de middeleeuwse abdijschuur van de voormalige Abdij Ter Doest, met wellness-aanbod.
 • Grand Hotel Belle Vue, Koninklijk Plein 5, De Haan. Authentieke charme verenigd met hedendaagse luxe.
 • Ecohotel Fevery, Collaert Mansionstraat 3, Brugge. Het hotel kreeg als eerste hotel in België het Europees Ecolabel en als eerste hotel in Brugge de ‘Groene Sleutel’. Ecotips informeren hoe je je ecologisch steentje kan bijdragen. Er is gratis fietsenstalling met fietsoplaadpunt en er zijn fietskaarten en bikepointers beschikbaar.

Top^

TOP