Nieuws

Nieuws
29 maart 2021
Verenigingsnieuws

Samenwerking Ecoflora en Natuurpunt zorgt voor meer natuur

Ecoflora, pionier in ecologische tuinproducten, en Natuurpunt delen dezelfde visie en passie rond natuur. Samen promoten we daarom de ecologische inrichting van tuinen, parken en bedrijfsterreinen. De afgelopen jaren werden zo al heel wat plekken omgetoverd in groene oases voor mens en dier. En daar wordt ook de lokale natuur beter van. Door een commissie op de verkoop van bloemenweides en nestkasten aan Natuurpunt te schenken kan Natuurpunt ook investeren in de aankoop en het duurzaam beheer van natuurgebieden in Vlaanderen. Dit jaar gaat de bijdrage naar meer bos in Halle en het nieuwe Faunahuis in Brakel.

Nieuws
28 augustus 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus verbouwt een vakantiewoning tot een Faunahuis

Natuurpunt Vlaamse Ardennen Plus gaat een bestaande vakantiewoning ombouwen tot een Faunahuis. Dat is een gebouw waarin verschillende technieken inzake “natuurinclusief bouwen” worden getoond en gedemonstreerd. Met deze bouwtechniek worden bij nieuwbouw, renovatie of verbouwing kansen benut om de fauna en flora in en rond een gebouw te behouden én te ontwikkelen. Een techniek die in onze buurlanden goed ingeburgerd is, maar in Vlaanderen nog relatief onbekend. Dit demonstratiehuis is het eerste in zijn soort in ons land. De (her)inrichtingswerken startten in juli en duren 2 jaar.

Nieuws
14 mei 2020
Natuurbericht

Reekalfjes sterven na zoveelste incident met loslopende honden.

Het is druk in het natuurgebied het Burreken. Veel wandelaars zoeken de natuur op. Ook honden zijn welkom, maar dan wel aangelijnd. Helaas houden niet alle hondeneigenaars zich aan die regels. Dat bleek nog maar eens toen 2 verstoten reekalfjes werden gevonden. Ze werden in allerlijl naar het Opvangcentrum voor wilde dieren te Geraardsbergen gebracht. Helaas kon geen hulp meet baten.

Nieuws
12 maart 2020
Verenigingsnieuws

Milieufront Omer Wattez en Natuurpunt nodigen inwoners uit om nestkast of bijenhotel op te hangen.

Natuurpunt Vlaamse Ardennen organiseerde samen met Milieufront Omer Wattez (MOW) de verkoop van diverse types nestkastjes en insectenhotelletjes. Zo moedigen de beide organisaties de tuinliefhebbers aan om meer natuur toe te laten in de tuin. Er werden duurzame nestkasten voor mezen, mussen en merels aangeboden samen met bijenhotels.

Nieuws
01 maart 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Vlaamse Ardennen lanceert appelsap

Natuurpunt Vlaamse Ardennen lanceert een appelsap ten voordele van meer natuur in de Vlaamse Ardennen. De appels zijn geplukt in hoogstamboomgaarden van particuliere eigenaars die vrijwillig een deel van hun oogst aan Natuurpunt schenken. Het gaat vaak om oudere boomgaarden die minder productief zijn en daardoor dreigen te verdwijnen. Via de samenwerking wil Natuurpunt de boomgaarden een tweede leven geven en hen in standhouden.

Nieuws
18 januari 2018
Verenigingsnieuws

afdeling Vlaamse Ardennen heeft meer dan 300 leden

Natuurpunt Vlaamse Ardennen sluit 2017 af met 308 aangesloten gezinnen. Op een jaar tijd is het aantal leden zo met meer dan 7% gegroeid. “De Vlamingen zijn erg bezorgd om natuur dicht bij huis,” zegt Johan Cosijn, voorzitter van Natuurpunt Vlaamse Ardennen. “En steeds meer Vlamingen springen zelf in de bres om de natuur veilig te stellen voor de toekomst. Bij Natuurpunt krijgen ze daar alle kansen voor.” De vereniging had in 2016 nog 287 leden. In 2017 is dat aantal gegroeid naar 308. Deze stijging is sterker dan de nationale groei van Natuurpunt. Bovendien wordt Natuurpunt op deze manier de vereniging met het meeste aantal leden in Maarkedal. Met de verkiezingen in aantocht is dat een niet mis te verstaan signaal aan de politieke partijen.

TOP