28 november 2022
Dag van de Natuur - Peerdsbosch

Een geslaagde Dag van de Natuur voor Natuurpunt Asse in Peerdsbosch

In het Peerdsbosch werd een terrein van 17 are beplant. Gewapend met een spade, laarzen en werkhandschoenen en onder een stralend herfstzonnetje, staken een 20-tal vrijwilligers 300 bomen en struiken in de grond.

17 oktober 2022
Peerdsbroeken

Nieuwe brug over de Overnellebeek in het natuurgebied Peerdsbroeken

In Peerdsbroeken werd een nieuwe brug over de Overnellebeek gebouwd. Hiermee wordt doorheen het natuurgebied een volwaardige trage verbinding gerealiseerd tussen Louwijn en Pullewouwe .

03 oktober 2022
221020 - NP Asse Rupelstreek 1

Natuurpunt Asse bezoekt de Rupelstreek

Zondag 2 oktober konden we eindelijk na 2 jaar uitstel onze daguitstap nog eens organiseren. We kozen deze keer voor de Rupelstreek en meer bepaald de natuurgebieden Noordelijk Eiland, tussen de oude en de nieuwe loop van het Zeekanaal en de Rupel en het Niels Broek, op de andere oever van de Rupel. Beide gebieden worden beheerd door de Natuurpunt afdeling Rupelstreek. We konden dan ook rekenen op de deskundigheid van Gie Wyckmans, om ons de hele dag te begeleiden door deze gebieden.

27 juni 2022

De Hopduvels op Stelten overleven Expeditie Natuurpunt 2022

Na een kanotocht van meer dan 20 km op de Maas op zaterdag en een tocht doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen op zondag, kwamen zij min of meer heelhuids aan in Diepenbeek. Dankzij de bijdrage van talrijke sponsors, konden ze in totaal 3.351 € verzamelen voor de verdere uitbouw en beheer van het projectgebied Grote Molenbeek en bijbeken in Asse en Merchtem.

25 april 2022
Natuurpunt Asse en BNP Paribas Fortis

Op vrijdagmiddag 22 april werd er door een tiental medewerkers van BNP Paribas Fortis zwerfvuil geruimd langs de Louwijn, Zetsel, Mazier en Kruisborre.

18 januari 2022
Verenigingsnieuws
Expeditie Natuurpunt - Hopduvels op stelten.

De hopduvels op stelten.

De Natuurpunt afdelingen van Asse en Merchtem nemen deel aan Expeditie Natuurpunt en zamelen geld in voor het (gemeente)grensoverschrijdend projectgebied Grote Molenbeek & bijbeken.

05 december 2021
Verenigingsnieuws
Natuurpunt en Yves Rocher planten meer dan een hectare bos in Asse.

Natuurpunt en Yves Rocher planten meer dan 1 hectare bos in Asse.

19 april 2021
Verenigingsnieuws

Natuurpunt vrijwilligers Asse helpen bijna 600 amfibieën levend de weg over.

Natuurpunt Asse coördineert daarom een paddenoverzetactie in Relegem, ondersteunt door de gemeente Asse, en in de Assestraat in Essene samen met de buurafdeling Affligem-Liedekerke.

22 december 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Asse trots op nieuwe aankoop!

Natuurpunt Asse doet haar grootste aankoop ooit: 7 hectare bos in Asbeek.

24 juni 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt verzet zich tegen verkaveling in groengebied Zellik.

In Zellik heeft oud-politicus Jef Valkeniers een vergunning aangevraagd voor de bouw van 16 woningen langs de Leon Gillardlaan en de Jan Tieboutstraat. De percelen zijn nochtans ingekleurd als groenzone en maken deel uit van het toekomstige Kerremanspark. Natuurpunt Asse dient bezwaar in en voelt zich gesteund door de buurtbewoners die hun krachten bundelen in ‘Actie Comité Kerremans’.

01 mei 2020
Verenigingsnieuws

Nieuwe regionale werking NW-Brabant in de maak.

De lokale Natuurpunt-afdelingen van Asse, Opwijk, Merchtem, Londerzeel, Grimbergen, Wemmel, Kanaalregio-Bos van Aa, Zemst én Meise beslisten om met een nieuwe regiowerking te starten.

10 april 2020
Paddenoverzet 2020

Paddenoverzet een succes, ondanks vroegtijdig stopzetten!

Natuurpunt Asse organiseerde twee paddenoverzetacties.

18 september 2019
Verenigingsnieuws
Koop een potje honing en steun zo Natuurpunt Asse.

In de boomgaard van Natuurpunt Asse staan 6 bijenkasten. De honing hieruit wordt te koop aangeboden om de lokale afdeling financieel te ondersteunen bij de aankoop en het beheer van natuurgebieden.