Nieuws van Natuurpunt Asse

Hier zie je een selectie uit de belangrijkste berichten die ook in onze lokale nieuwsbrief verschijnen.

19 april 2021
Verenigingsnieuws

Natuurpunt vrijwilligers Asse helpen bijna 600 amfibieën levend de weg over.

Natuurpunt Asse coördineert daarom een paddenoverzetactie in Relegem, ondersteunt door de gemeente Asse, en in de Assestraat in Essene samen met de buurafdeling Affligem-Liedekerke.

22 december 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Asse trots op nieuwe aankoop!

Natuurpunt Asse doet haar grootste aankoop ooit: 7 hectare bos in Asbeek.

24 juni 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt verzet zich tegen verkaveling in groengebied Zellik.

In Zellik heeft oud-politicus Jef Valkeniers een vergunning aangevraagd voor de bouw van 16 woningen langs de Leon Gillardlaan en de Jan Tieboutstraat. De percelen zijn nochtans ingekleurd als groenzone en maken deel uit van het toekomstige Kerremanspark. Natuurpunt Asse dient bezwaar in en voelt zich gesteund door de buurtbewoners die hun krachten bundelen in ‘Actie Comité Kerremans’.

01 mei 2020
Verenigingsnieuws

Nieuwe regionale werking NW-Brabant in de maak.

De lokale Natuurpunt-afdelingen van Asse, Opwijk, Merchtem, Londerzeel, Grimbergen, Wemmel, Kanaalregio-Bos van Aa, Zemst én Meise beslisten om met een nieuwe regiowerking te starten.

10 april 2020
Paddenoverzet 2020

Paddenoverzet een succes, ondanks vroegtijdig stopzetten!

Natuurpunt Asse organiseerde twee paddenoverzetacties.

18 september 2019
Verenigingsnieuws
Koop een potje honing en steun zo Natuurpunt Asse.

In de boomgaard van Natuurpunt Asse staan 6 bijenkasten. De honing hieruit wordt te koop aangeboden om de lokale afdeling financieel te ondersteunen bij de aankoop en het beheer van natuurgebieden.