Nieuws

Nieuws
27 november 2023
Verenigingsnieuws
Dag van de natuur, rond de vijver aan de Kruisborrekapel.

Dag van de natuur, rond de vijver aan de Kruisborrekapel.

Met de steun van het Regionaal Landschap Brabantse Kouters (RLBK) wordt de vijver van dr Jos De Raedemaker naast de Kruisborrekapel in ere hersteld. En daarvoor werd ook beroep gedaan op de Natuurpunt afdeling in Asse. Tijdens de afgelopen Dag van de Natuur, gingen een aantal vrijwilligers er aan de slag om oevers van de vijver verder vrij te maken. En het mag gezegd worden, het resultaat van een ochtend zaag- en opruimwerk is best indrukwekkend.

Nieuws
30 oktober 2023
Verenigingsnieuws
Louwijn 105 - Schuur

Natuurpunt Asse voert beheerwerken uit in het Louwijnbos

Afgelopen zaterdag 28 oktober gingen een aantal vrijwilligers, onder leiding van Pieter, aan de slag in het natuurgebied gelegen Louwijn 105.

Nieuws
13 oktober 2023
Verenigingsnieuws

Gemeentelijke Lagere School De Regenboog aan de slag in 't Droogveld

Onder begeleiding van Lise, medewerkster van het Educatief Natuurbeheer (ENB) project van Natuurpunt en de provincie Vlaams Brabant, gingen de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar aan het werk in 't Droogveld.

Nieuws
03 oktober 2023
Verenigingsnieuws
Kalkense Meersen

Op verkenning in de Kalkense Meersen

Voor onze jaarlijkse daguitstap trokken we dit jaar richting Kalkense Meersen. De gidsen Peter en Rita van de lokale Natuurpunt afdeling Scheldeland lieten ons kennismaken met twee zeer verschillende delen van dit uitgestrekte gebied. Ook de zon was van de partij en dat alles zorgde voor een mooie en leerrijke tocht van meer dan 10 km.

Nieuws
19 september 2023
Verenigingsnieuws
Fietstocht langs natuurgebied in Asbeek en Kobbegem

Natuurpunt Asse fietst langs de natuurgebieden in Asbeek en Kobbegem

Onder leiding van Geert, vertrokken afgelopen zondagmiddag 17 september een aantal fietsers vanop het kerkplein in Asbeek voor een tocht van 24 km. langsheen de verschillende natuurgebieden in Asbeek en Kobbegem die door Natuurpunt Asse worden beheerd.

Nieuws
25 juli 2023
Verenigingsnieuws

Ontdek enkele van de mooiste plekjes van Merchtem tijdens de wandeling ter gelegenheid van 25 jaar Natuurpunt Merchtem

Op zondag 8 oktober tonen onze buren van Natuurpunt Merchtem enkele resultaten van 25 jaar werking tijdens een 9 kilometer lange wandeling die iedereen op eigen tempo kan afleggen. Onderweg zijn er twee stops voorzien waar, wie het wil, meer uitleg krijgt over het beheer van de natuurgebieden. Voor kinderen is er ook een leuke doe-opdracht voorzien.

Nieuws
14 juli 2023
Verenigingsnieuws
De eikelmuis

Vrijwilligers van Natuurpunt Asse zorgen voor Eliza, Elio en Elvis

Ze praten over Elio en Eliza alsof het hun huisdiertjes zijn. Maar niets is minder waar: het zijn twee eikelmuizen die leven op een perceel in Groot-Bijgaarden. Guido Vandenbegin en Annie Versaen, vrijwilligers van de Natuurpunt afdeling Asse, zetten zich hier met hart en ziel in om de populatie van dit beschermd diertje in stand te houden.

Nieuws
28 juni 2023
Verenigingsnieuws

De Hopduvels van Natuurpunt Asse op expeditie in Limburg

Na de avonturen van vorig jaar op de Maas en in het Nationaal Park Hoge Kempen, verkenden de expeditieleden van Natuurpunt Asse afgelopen weekend de nieuwe Beleefroute van Expeditie Natuurpunt. Via twee wandeltochten op zaterdag en zondag, telkens ruim 20 km lang, ontdekten ze de natuurgebieden tussen Heusden-Zolder en Diepenbeek. Dankzij de bijdrage van talrijke sponsors, konden ze in totaal bijna 1.700 € verzamelen voor de verdere uitbouw en beheer van het projectgebied "Bovenloop van de Bellebeek" in Asse.

Nieuws
12 juni 2023
Verenigingsnieuws

Snikhete maar geslaagde orchideeënwandeling in 't Droogveld

Op de snikhete zondag 11 juni verzamelen zich een 20-tal moedige wandelaars aan de Sint-Bavokerk van Zellik om deel te nemen aan de jaarlijkse orchideeënwandeling van Natuurpunt Asse.

Nieuws
05 juni 2023
Verenigingsnieuws
Vijver Neerkamstraat

Natuurpunt Merchtem koopt een nieuw stuk natuurgebied aan van 1 hectare

Toen de Natuurpunt afdelingen van Asse en Merchtem vorig jaar het project ‘Grote Molenbeek’ opstartten was het de bedoeling om het mooie stuk natuur op de grens tussen Merchtem en Mollem te versterken. Nu kon Natuurpunt Merchtem een perceel van 1 ha aankopen in de Neerkamstraat. De visvijver die er nu nog ligt zal worden omgevormd tot een prachtige natuurlijke vijver die een oase wordt voor amfibieën, insecten en water- en rietvogels.

Nieuws
09 mei 2023
Verenigingsnieuws

De Hopduvels actief in het grootste natuurgebied van Asse

Afgelopen zondag 7 mei verwelkomden de Hopduvels van Natuurpunt Asse iedereen in het grootste natuurgebied van Asse. Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten om hun zintuigen op scherp te zetten. Aan de ingang van het natuurgebied Peerdsbroeken, was er tevens een lentebar opgezet met hapjes en drankjes. Ondanks de aangekondigde regen, bleef het de hele namiddag droog en konden ouders en kinderen genieten van een leuke en gezonde namiddag in het grootste natuurgebied van Asse.

Nieuws
28 maart 2023
Verenigingsnieuws
Yfreds wandeling - Peerdsbroeken

Yfreds wandeling

Tijdens de zomer 2022 hebben zeven bevriende koppels achter de dorpskerk van Essene een zeer succesvolle zomerbar uitgebaat onder de naam Yfreds. Op zondagmorgen was er telkens een begeleide wandeling die beurtelings door Gidsen Affligem of iemand van Yfreds gegidst werd. Dit is één van die wandelingen. Ze loopt door Essene en vervolgt verder door het prachtige natuurgebied Peerdsbroeken naar Asbeek en terug.

Nieuws
14 maart 2023
Verenigingsnieuws
Natuurpunt Asse - Ijzenbeekbos

De Hopduvels gaan voor meer en betere natuur in Asse

De Natuurpunt afdeling van Asse neemt ook dit jaar deel aan Expeditie Natuurpunt op 24 en 25 juni. Zij zamelen deze keer geld in voor het gebied "Bovenloop van de Bellebeek" in het zuidwesten van Asse.

Nieuws
07 februari 2023
Verenigingsnieuws
De Rotn - Vrijwilligers

Een terugblik op de aanplantingen in december en januari.

Natuurpunt Asse plantte eind 2021 ongeveer 1 hectare bos in Asse. De afgelopen maanden werden de meer dan 2.000 aangeplante bomen en struiken nagekeken.

Nieuws
28 november 2022
Verenigingsnieuws
Dag van de Natuur - Peerdsbosch

Een geslaagde Dag van de Natuur voor Natuurpunt Asse in Peerdsbosch

In het Peerdsbosch werd een terrein van 17 are beplant. Gewapend met een spade, laarzen en werkhandschoenen en onder een stralend herfstzonnetje, staken een 20-tal vrijwilligers 300 bomen en struiken in de grond.

Nieuws
17 oktober 2022
Verenigingsnieuws
Peerdsbroeken

Nieuwe brug over de Overnellebeek in het natuurgebied Peerdsbroeken

In Peerdsbroeken werd een nieuwe brug over de Overnellebeek gebouwd. Hiermee wordt doorheen het natuurgebied een volwaardige trage verbinding gerealiseerd tussen Louwijn en Pullewouwe .

Nieuws
03 oktober 2022
Verenigingsnieuws
221020 - NP Asse Rupelstreek 1

Natuurpunt Asse bezoekt de Rupelstreek

Zondag 2 oktober konden we eindelijk na 2 jaar uitstel onze daguitstap nog eens organiseren. We kozen deze keer voor de Rupelstreek en meer bepaald de natuurgebieden Noordelijk Eiland, tussen de oude en de nieuwe loop van het Zeekanaal en de Rupel en het Niels Broek, op de andere oever van de Rupel. Beide gebieden worden beheerd door de Natuurpunt afdeling Rupelstreek. We konden dan ook rekenen op de deskundigheid van Gie Wyckmans, om ons de hele dag te begeleiden door deze gebieden.

Nieuws
27 juni 2022
Verenigingsnieuws

De Hopduvels op Stelten overleven Expeditie Natuurpunt 2022

Na een kanotocht van meer dan 20 km op de Maas op zaterdag en een tocht doorheen het Nationaal Park Hoge Kempen op zondag, kwamen zij min of meer heelhuids aan in Diepenbeek. Dankzij de bijdrage van talrijke sponsors, konden ze in totaal 3.351 € verzamelen voor de verdere uitbouw en beheer van het projectgebied Grote Molenbeek en bijbeken in Asse en Merchtem.

Nieuws
25 april 2022
Verenigingsnieuws
Natuurpunt Asse en BNP Paribas Fortis

Natuurpunt Asse en BNP Paribas Fortis

Op vrijdagmiddag 22 april werd er door een tiental medewerkers van BNP Paribas Fortis zwerfvuil geruimd langs de Louwijn, Zetsel, Mazier en Kruisborre.

Nieuws
18 januari 2022
Verenigingsnieuws
Expeditie Natuurpunt - Hopduvels op stelten.

De hopduvels op stelten.

De Natuurpunt afdelingen van Asse en Merchtem nemen deel aan Expeditie Natuurpunt en zamelen geld in voor het (gemeente)grensoverschrijdend projectgebied Grote Molenbeek & bijbeken.

Nieuws
05 december 2021
Verenigingsnieuws
Natuurpunt en Yves Rocher planten meer dan een hectare bos in Asse.

Natuurpunt en Yves Rocher planten meer dan 1 hectare bos in Asse.

Natuurpunt en Yves Rocher planten meer dan 1 hectare bos in Asse.

Nieuws
19 april 2021
Verenigingsnieuws

Natuurpunt vrijwilligers Asse helpen bijna 600 amfibieën levend de weg over.

Natuurpunt Asse coördineert daarom een paddenoverzetactie in Relegem, ondersteunt door de gemeente Asse, en in de Assestraat in Essene samen met de buurafdeling Affligem-Liedekerke.

Nieuws
22 december 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Asse trots op nieuwe aankoop!

Natuurpunt Asse doet haar grootste aankoop ooit: 7 hectare bos in Asbeek.

Nieuws
24 juni 2020
Verenigingsnieuws

Natuurpunt verzet zich tegen verkaveling in groengebied Zellik.

In Zellik heeft oud-politicus Jef Valkeniers een vergunning aangevraagd voor de bouw van 16 woningen langs de Leon Gillardlaan en de Jan Tieboutstraat. De percelen zijn nochtans ingekleurd als groenzone en maken deel uit van het toekomstige Kerremanspark. Natuurpunt Asse dient bezwaar in en voelt zich gesteund door de buurtbewoners die hun krachten bundelen in ‘Actie Comité Kerremans’.

Nieuws
01 mei 2020
Verenigingsnieuws

Nieuwe regionale werking NW-Brabant in de maak.

De lokale Natuurpunt-afdelingen van Asse, Opwijk, Merchtem, Londerzeel, Grimbergen, Wemmel, Kanaalregio-Bos van Aa, Zemst én Meise beslisten om met een nieuwe regiowerking te starten.

Nieuws
10 april 2020
Verenigingsnieuws
Paddenoverzet 2020

Paddenoverzet een succes, ondanks vroegtijdig stopzetten!

Natuurpunt Asse organiseerde twee paddenoverzetacties.

Nieuws
18 september 2019
Verenigingsnieuws
Koop een potje honing en steun zo Natuurpunt Asse.

Koop een potje honing en steun zo Natuurpunt Asse.

In de boomgaard van Natuurpunt Asse staan 6 bijenkasten. De honing hieruit wordt te koop aangeboden om de lokale afdeling financieel te ondersteunen bij de aankoop en het beheer van natuurgebieden.

TOP