Plan Boommarter

Halle
Oppervlakte
Middelgroot gebied - Tussen 10 en 50 hectare
  • Honden zijn welkom, maar moeten wel aan een leiband.
  • Eten en drinken

Hallerbos, Maasdalbos, Lembeekbos, Berendries, Warande, Kasteelpark Lembeek en Malakoffdomein zijn natuurpareltjes om trots op te zijn. Plan Boommarter wil bewoners en bezoekers verbinden met deze verrassende en afwisselende streek. Samen werken we om typische kenmerken van de streek te versterken, zoals bos, houtkanten, knotbomenrijen en hoogstamboomgaarden. Zo krijgen heel wat dieren een groter leefgebied en werken we concreet aan de Europese natuurdoelen. De boommarter is er nog niet, maar met de vele natuur- en landschapsacties is de kans heel groot dat dit klauterend zoogdier zich in onze bossen komt vestigen.


 Toegankelijkheid

Het gebied is het hele jaar door toegankelijk op de paden. Stevige schoenen zijn aangeraden, paden kunnen er soms erg modderig bij liggen. De paden zijn niet overal toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s. Honden zijn welkom aan de leiband.

 Beschrijving van het gebied

Plan Boommarter wil aan het gebied tussen de Berendries, Maasdalbos, Lembeekbos en het Hallerbos een meer natuurlijke toets geven. Daarom gaan we de aanwezige groengebieden waar mogelijk met elkaar verbinden.

Dit gebeurt voornamelijk door het aanplanten van bosjes, aangepast beheer van graslanden en door de aanleg en het herstel van kleine landschapselementen (KLE’s) zoals houtkanten, hagen en bomenrijen langsheen velden, paden en wegen.

Omdat een groot deel van het werkingsgebied van Plan Boommarter wordt ingenomen door tuinen en landbouwgronden, is het uiteindelijke resultaat van dit plan voor een groot deel afhankelijk van de inbreng van de bewoners van het werkingsgebied. Daarom richten wij ons tot u. Samen met u maken wij van onze regio een ecologisch pareltje waar het aangenaam is om te wonen, werken en wandelen.

 Wandelen in de buurt

De wandeling is duidelijk aangeduid en maakt de lus in tegenwijzerszin. Ideaal vertrekpunt is de kerk van Lembeek (deelgemeente Halle).

 Meer info

via www.facebook.com/planboommarter of www.planboommarter.be

Lees meer
Krijg de kaart en de routes
14.00km

Plan Boommarter wandeling

  • Lembeek Kerk

    Claesplein 1B
    1502 Halle

Iets te melden?

Zijn er wandelbordjes verdwenen? Heb je iets te melden over een natuurgebied? Bezorg ons je feedback.