Afbeelding
Expeditie Natuurpunt - Hopduvels op stelten.

De hopduvels op stelten.

18 jan 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie
Expeditie Natuurpunt

De Natuurpunt afdelingen van Asse en Merchtem nemen deel aan Expeditie Natuurpunt en zamelen geld in voor het (gemeente)grensoverschrijdend projectgebied Grote Molenbeek & bijbeken.

De Hopduvels op Stelten dat zijn Pieter, Sil, Caspar, Kristof en Eddy. Assenaren en Merchtemnaren met een hart voor de natuur. Samen maken ze een gesponsorde tweedaagse kano- en wandeltocht op de Maas en door het Nationaal Park Hoge Kempen!

Het ingezamelde geld gaat geheel naar het project Grote Molenbeek en bijbeken in Asse en Merchtem.

In dit (gemeente)grensoverschrijdende gebied werken de afdelingen uit Asse en Merchtem samen aan méér en betere natuur. De aanwezige beekdalen, broekbossen en weilanden zorgen voor een verscheidenheid aan habitats en biotopen. In dit projectgebied kopen ze waardevolle percelen aan en beheren deze, ze planten er bomen en struiken en graven poelen, ze verbinden er habitats en beschermen biotopen.

Steun jij hen voor méér en beter natuur in Asse en Merchtem?

Wordt dan sponsor van hun avontuurlijke en sportieve tocht door de provincie Limburg tijdens het laatste weekend van juni. Op zaterdag 25 juni varen ze 21km met de kano op de Maas van Lanaken naar Leut. Zondag wandelen ze 40km door het Nationaal Park Hoge kempen tot in Diepenbeek.

Meer informatie over de expeditie en hoe je hen kan sponsoren, vind je hier.