Aanbod voor groepen

Kom je met je gezin, jeugdbeweging of vereniging? Ook daarvoor maken wij graag tijd. Samen met een gids trek je er op uit om op een ludieke, belevende manier de natuur te ontdekken.

Hiervoor heb je keuze uit onderstaand programma:

Op stap met je jeugdbeweging, vereniging of gezin

• Natuuratelier leven in de poel
    Zonder water geen leven. Sommige dieren brengen het grootste deel van hun leven in het water door. Aan de hand van waterstalen gaan de kinderen zelf de kwaliteit van het water na en leren ze welke diertjes er allemaal in de poelen leven.

• Natuuratelier bodemdieren

• Natuuratelier braakballen
    Door het uitpluizen van braakballen leren de kinderen wat er zoal op het menu staat van roofvogels. Meteen vernemen ze ook hoe die vogels leven.

• Natuurbeleving: natuur avontuur

• Drama in het bos
    Als echte speurneuzen trekken we het bos in op zoek naar sporen. Dit atelier leert sporen zoeken en herkennen. Allerlei opdrachten brengen ons dichter bij de ontknoping van een drama.

Wil je een dagprogramma? Het is mogelijk om twee natuurateliers te combineren. Of een natuuratelier te combineren met een uitleenkoffer waarmee je zelfstandig op stap kunt.

Samenwerkingspartners

Natuurpunt CVN werkt voor deze activiteiten samen met de natuurgidsen van het Zoniënwoud (NGZ) en met steun van en in samenwerking met de Provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

NGZ          ANB