Afbeelding

Verslag Dag van Natuur: Verborgen vijverleven aan Vijvers Bellefroid

30 nov 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie


Een prachtige zonnige novemberdag, de mooie Vijvers van Bellefroid, toffe opdrachten en heel veel kinderen: het recept voor een heerlijke Dag van de Natuur!

De kinderen (en ouders) zoeken naar kriebelbeestjes op de bomen en in de modder, en speuren naar aalscholvers, reigers en beversporen. Op een uitdagend parcours op, over en onder bomen balanceren ze en gooien ze om ter verst met stokken. Ouders en grootouders bouwen mee aan een slang van bladeren en takjes. Tijdens het yoga-momentje voelen ze het bloed tintelen door hun lijf, net zoals de sapstroom van de boom hevig stroomt in de lente. En ze moeten stevig staan als een boom tijdens de storm, op één been.

Er zijn ook rustigere opdrachten. Op een knus plekje tussen de bomen worden sprookjes over het bos verteld. De deelnemers buigen zich over de vraag hoe bomen er toch in slagen elkaar te waarschuwen als een kudde giraffen hen aanvalt en hoe de giraffen op hun beurt kunnen weten hoe ver ze moeten wandelen vooraleer ze weer lekkere bomen tegenkomen. Eén jeugdige deelnemer denkt er het zijne van: ‘de brief van het bomen-internet gaat trager dan de giraffen kunnen lopen!’

Op de laatste post kan iedereen proeven. Herken je de brandnetels, goudsbloemen, munt, kastanjes en ander lekkers uit het bos? De warme heksensoep is alvast heerlijk. 

Op 6 en 7 mei organiseren we de Wilde Snuitdagen met opnieuw gegarandeerde pret met kinderen. Noteer alvast de datum in jullie agenda!

 

Afbeelding
unnamed41.png

Wat kruipt er allemaal op die omgevallen boom?

 

 

Afbeelding
unnamed42.png

Parcours: geblinddoekt onder, over en op de bomen

 

Afbeelding
unnamed43.png

 

Als een krijger in het bos voelen we ons bloed tintelen doorheen ons hele lijf

 

 

Afbeelding
unnamed44.png

Standvastig als een boom, op één been. De grote mensen doen goed mee!