Natuurpunt Diepenbeek viert z'n 35 jarig bestaan met een fotozoektocht voor iedereen

Natuurpunt Diepenbeek werkte 3 zoektochten uit in haar mooiste natuurgebieden
- De Maten
- De Demervallei
- Nietelbroeken
De vragen zijn zo opgevat dat je ter plaatse moet gaan om ze te kunnen oplossen. Spelenderwijs leer je zo de gebieden en hun bijzondere natuur kennen en bovendien maak je kans op een prijzenpot, gesponsored door de gemeente Diepenbeek.
16 november 2020
Verenigingsnieuws

Winnaar en antwoorden wandel-fotozoektocht

De correcte antwoorden en de winnaar van de zomerse foto-wandelzoektocht ter ere van het 35 jarig bestaan van Natuurpunt Diepenbeek.

25 oktober 2020
Verenigingsnieuws
Beheerwerken in Geboortebos

Corona-veilige beheerwerken in het Geboortebos

Beheerteam Diepenbeek voert Corona-veilige beheerwerken uit.

10 december 2018
Natuurbericht

Hoogspanningsleiding in Diepenbeek erg gevaarlijk voor overvliegende vogels

Een hoogspanningsleiding tussen het Albertkanaal en de Boudewijnlaan in Diepenbeek kost jaarlijks het leven aan honderden vogels. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt dit jaar uitvoerde in opdracht van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Voor België wordt geschat dat er zich dagelijks minstens 466 vogels te pletter vliegen tegen hoogspanningskabels. Nu de belangrijkste knelpunten gekend zijn, vraagt Natuurpunt om alle ‘zwarte lijnen’ te voorzien van bakens om zo het aantal draadslachtoffers te doen dalen.

17 januari 2018

Natuurgebied Nietelbroeken in Diepenbeek, Hasselt en Kortessem breidt uit

De erkenning van het natuurreservaat Nietelbroeken in Diepenbeek, Hasselt en Kortessem, dat beheerd wordt door Natuurpunt, wordt uitgebreid met een oppervlakte van 20,9 hectare. De totale erkende oppervlakte in het grensgebied van de drie gemeentes wordt daardoor 87 hectare.

16 juni 2016
Jos Vanderlinden

Vrijwilliger onder de loep: Jos Vanderlinden

Jos is vrijwilliger bij Natuurpunt Diepenbeek. Hij is landbouwer en laat zijn koeien grazen in gebieden van Natuurpunt.

14 juni 2016
Natuurbericht

Oostelijke witsnuitlibel voor het eerst gezien in België

Op 9 juni 2016 werd een mannetje Oostelijke witsnuitlibel waargenomen in natuurgebied de Maten in Diepenbeek. Het is de eerste keer dat de soort in België gezien werd. De bijzondere waarneming brengt het totaal aantal libellensoorten in ons land op 71. Het gaat wellicht om een zwervend exemplaar en mogelijk duiken er ook elders nog Oostelijke witsnuitlibellen op.