Leuk voor kinderen

50 dingen die je moet doen voor je 12

Een boomhut bouwen, een modderbad nemen, bloemen in je haar vlechten … Het is fijn, en goed voor lichaam en geest om buiten te zijn. Hun eerste wilde stapjes in de natuur vergeten kinderen nooit. En hoe jonger, hoe groter de kans dat later de passie voor natuur ontluikt.

Een stadstuin is natuurlijk niet hetzelfde als een avontuurlijk bos. Toch kan je met enkele elementen al aan natuurbeleving doen. Kom een keer langs en beleef.

 Zin in meer? Download dan hier de '50 dingen kaart'

Waterbeestjes scheppen

In de educatieve poel zitten geen vissen. Toch is er genoeg waterleven in terug te vinden. Waterdiertjes komen voor in allerlei vormen en maten. De aan- of afwezigheid van waterdiertjes vertelt veel over de biologische gezondheid van de waterpartij.

Niet alles is direct met het blote oog waar te nemen. Met een waterschepnet, waterbak, vergrootglas en een soortenzoekkaart kan je zelf op onderzoek gaan. Dat maakt het scheppen in de sloot ook elke keer weer een verrassing en leuk om te doen. 

Vraag het gerief aan het onthaal.

Ontdek het blote voetenpad

Je kent het gevoel misschien nog wel uit je kindertijd: blote voeten in het gras en zand? Voel je weer kind en ontdek wat je voelt wanneer je het blote voetenpad uitprobeert. Hout, stenen, boomsnippers, ... het geeft verschillende prikkels. 

Zoek 5 verschillende vogels

Vanuit de cafetaria heb je een mooi zicht op de tuin en kan je de verschillende tuinvogels goed bestuderen. Vraag een verrekijker aan het onthaal.  Vind jij 5 verschillende vogels in de tuin?

Geniet van je eigen rustplek

De tuin is ook toegankelijk na de openingsuren. Zoek een rustig plekje in deze stadstuin en kom tot rust.

TOP