Plan je bezoek

Praktische informatie

Je vindt ons in het hartje van Turnhout op Graatakker 11, 2300 Turnhout. Zie locatie op google maps. Bel of mail ons voor vragen op 014-47 29 50 of museum@natuurpunt.be.

Openingsuren

Het Natuurpunt Museum is open van woensdag tot en met vrijdag van 12.30 tot 16.30 uur (gratis en vrije toegang museum). Tijdens de vakanties (pasen, zomer) richten we gezinsactiviteiten in. De ideale manier om een museum te leren kennen. Dan kunnen de dagen en uren wel afwijken.
Op de eerste en de laatste zondag van de maand is het museum telkens geopend, elke maand met een ander thema.

  • Groepen kunnen na afspraak ook op andere momenten terecht.
  • Cafetaria: ja
  • Pop-upwinkel: ja

De ecologische tuin gelegen achter het Natuurpunt Museum kan gratis en vrijblijvend bezocht worden.

  • Tijdens de wintermaanden: van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren
  • Tijdens de zomermaanden: ook tijdens het weekend

Bereikbaarheid

Met de trein

Turnhout is bereikbaar met de trein. Het is een kwartiertje gaan van het station tot het museum. De kortste route loopt langs de winkelstraat (Gasthuisstraat) en Grote Markt.

Met De Lijn

De meeste bussen stoppen aan het station of op de Grote Markt. Plan hier je reisroute.

Met de auto

Neem op de E34 afrit 24 richting Turnhout-Centrum. Rijdt Turnhout rechtstreeks binnen door de Ring te kruisen. Je bevindt je dan op de Graatakker. Rijdt verder richting Grote Markt. Het Natuurpunt Museum bevindt zich in een herenhuis op huisnummer 11 aan de rechterkant van de weg.

Parkings in de buurt

Er zijn verschillende gratis en betalende parkings in de buurt. Download hier je plannetje met alle parkeermogelijkheden. Achter het museum is een mindervalidenparking aanwezig.

Stappenplan Toerisme voor autisme

Toerisme voor Autisme is een partner van het Natuurpunt Museum. Samen kiezen we voor een wereld waaraan mensen met autisme volwaardig kunnen deelnemen. Toerisme voor Autisme biedt steun om de toeristische sector toegankelijk, gestructureerd, begrijpbaar, prikkelarme en bijgevolg aangenaam te maken voor mensen met autisme. Dit doen ze door o.a. stappenplannen uit te werken.

Voor het Natuurpunt Museum werd ook zo'n visueel stappenplan ontworpen. Download het hier en plan op een veilige manier je bezoek.

TOP