Nieuws

Nieuws
10 augustus 2020
Verenigingsnieuws
AA-vallei 100% bouwvrij

AA-vallei 100% Bouwvrij

De Aa-vallei in de Turnhoutse wijk Schorvoort is in gevaar! De stad Turnhout wil in dit mooie, drassige weidegebied meer dan 300 woningen bouwen. Daarmee verdwijnt de laatste open ruimte in onze wijk voor altijd.

Nieuws
19 juni 2020
Verenigingsnieuws

Coca-Cola Foundation zorgt voor herstel van verdwenen vennen

De droogte heeft een enorme impact op onze samenleving. De landbouw komt danig in de knel, de watervoorziening staat onder druk en de natuur gaat pijlsnel achteruit. Coca-Cola is zich bewust van deze grote uitdagingen op vlak van water. Naast de grote inspanningen die het bedrijf levert om duurzaam met water om te springen in de productie investeert het wereldwijd in de bescherming van wetlands. Via meer dan 300 projecten wordt gezorgd voor natuurherstel. In Vlaanderen zal na het Stappersven in Kalmthout en de Demervallei in Aarschot nu ook het Turnhouts vennengebied ondersteund worden.

Nieuws
11 juni 2020
Verenigingsnieuws

DOOR CORONA GEEN EXCURSIE NAAR HET KIJKVERDRIET

Corona doet ons de das om. We kunnen met onze plantenwerkgroep Ogentroost niet naar het Kijkverdriet, ons uniek reservaat in Ravels.

Nieuws
28 april 2020
Verenigingsnieuws
moerasconcert

Moerasconcerten uitgesteld tot 2021!!!

Nieuwe data: vrijdag 6 tot en met zondag 15 augustus 2021. Na overleg met de Stad Turnhout (medeorganisator) hebben we moeten besluiten om de ‘moerasconcerten Winkelsbroek’ uit te stellen tot volgend jaar.

Nieuws
20 december 2019
Verenigingsnieuws

Wandeling Dombergheide op smartphone

De wandeling van de Dombergheide kan je nu downloaden op je smartphone. Wat moet je doen: Ga naar Playstore Zoek Natuurpunt – Fiets/wandelroutes Klik op installeren Op de app en klik in de buurt en typ naast plaats 2300 Klik op 2300 -Turnhout Zoeken In de keuzelijst selecteer Tunhouts Vennengebied Dombergheide Download de route Start de route Start de wandeling Succes Peter Loyens

Nieuws
20 december 2019
Verenigingsnieuws

Wintervlinderwandeling

We willen jullie graag uitnodigen voor onze laatste activiteit van 2019. Zoals elk jaar organiseren wij een "wintervlinderwandeling”. Deze keer trekken we naar Beerse. Ze voorspellen zacht weer en we hopen weer op enkele tientallen nachtvlinders die in deze periode van het jaar nog actief zijn. Vergeet zeker je zaklamp niet! Wanneer: vrijdag 22 november 2019; Aanvang: 19.30 uur tot 21.00 uur Locatie: De Luysterborg Beerse . We komen samen aan de hoofdingang langs de Vossenbrugstraat. Info: willy_ronsmans@msn.com of0495 16 96 70 Graag vooraf een seintje als je mee wil gaan. Vriendelijke groeten Willy Ronsmans

Nieuws
29 augustus 2015
Verenigingsnieuws

Foto-uitstap naar de Hoogmoerheide

Op 6 september gaat Fotowerkgroep Natuur.pixels op stap naar de Hoogmoerheide, een deel van het Turnhoutse Vennengebied

TOP