Afbeelding
Natuurpunt Asse - Ijzenbeekbos

De Hopduvels gaan voor meer en betere natuur in Asse

14 mrt 2023
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie
Expeditie Natuurpunt

De Natuurpunt afdeling van Asse neemt ook dit jaar deel aan Expeditie Natuurpunt op 24 en 25 juni. Zij zamelen deze keer geld in voor het de "Bovenloop van de Bellebeek" in het zuidwesten van Asse.

De Hopduvels zijn Sofie, Sil, Raf, Kristof en Eddy. Assenaren met een hart voor de natuur. Samen maken ze een gesponsorde tweedaagse belevingstocht waarbij stilstaan en genieten even belangrijk zijn als wandelen!

Het ingezamelde geld gaat geheel naar het project "Bovenloop van de Bellebeek" in het zuidwesten van Asse. Dit bestaat uit een aantal deelgebieden met kronkelende beekjes, bossen en rietvelden die voor een verscheidenheid aan habitats en biotopen zorgen. Hier heeft Natuurpunt Asse recent heel wat nieuwe percelen kunnen aankopen.

In Asbeek loopt de Overnelle beek dwars door het 7 hectare grote Peerdsbroeken en Peerdsbosch. Wat verder stroomafwaarts ligt het Louwijnbos. Iets verder westwaarts langs de Kerlemeersbeek liggen de natuurgebieden Pullewouwe, Dokkenbos en Torfput.

Meer naar het oosten in het gehucht Terlinden vormt de mooi meanderende Ijzenbeek de blauwe ader doorheen dit bosrijk gebied. Hier heeft Natuurpunt Asse 3 gebiedjes die het beheert Ijzenbeekbos, Vierhoekheide en Kruisborrebos.

Meer info over al deze natuurgebiedjes kan je hier nalezen.

Steun jij hen voor méér en betere natuur in Asse, dan kan je hen sponsoren via deze link.