Afbeelding
Keerbergen Boomt
-

Keerbergen Boomt

23 mrt 2024
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

Nieuw kunstinitiatief i.s.m. de cultuur- en erfgoedraad

De cultuur- en erfgoedraad stelt graag het nieuw kunstinitiatief Keerbergen Boomt voor:

We willen ons waardevolle houtig erfgoed beter bekend maken bij de Keerbergenaars omdat dit leidt tot meer kennis, meer waardering en meer zorg voor de waardevolle bomen op ons openbaar domein. In de voorlopige  lijst van waardevol houtig erfgoed hebben we een dertigtal waardevolle bomen op het openbaar domein, die we letterlijk in de kijker willen zetten, geselecteerd.

Hoe willen we dit doen?

Onder de Keerbergse bevolking zijn professionele maar ook veel amateurfotografen actief. Je wordt uitgenodigd om de Keerbergse waardevolle bomen uit de lijst te fotograferen vanuit verschillende gezichtspunten of in verschillende seizoenen. Je hebt hiervoor tijd tot januari 2025.

Als je je geroepen voelt, schrijf je in via onderstaande link:
https://form.jotform.com/240535867793369

Het aantal inzendingen per deelnemer wordt beperkt tot 2, ze worden digitaal verzonden en eventueel (bij overdonderend succes) gejureerd. De geselecteerde foto’s worden door de fotograaf afgedrukt en eventueel ingelijst op eigen kosten. De foto’s zullen worden tentoongesteld in Den Bussel in het weekend van 5 en 6 april 2025 met een vernissage op vrijdag 4 april 2025.

Het publiek zal de tentoongestelde foto of een afdruk kunnen aankopen.

Naar aanleiding van de tentoonstelling zal door Natuurpunt een wandel- en/of fietsroute worden georganiseerd langsheen de geselecteerde bomen die mooi verspreid liggen over de ganse gemeente.

Op maandag 6 mei is er om 20 uur een info-avond in het Den Bussel voor de mensen die zich hebben ingeschreven of nog willen inschrijven. We zullen dan concreet de plaats van de bomen toelichten aan de hand van een gedetailleerd plan.

Zegt het je wat? Schrijf je dan zeker in.