Afbeelding
Paludicultuur met Lisdodde
Cyr Mestdagh

Paludicultuur workshop

19 okt 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Organisatie

Op 18 oktober 2022 nodigden LIFE Multi Peat, ILVO, Stichting Bargerveen en Radboud universiteit Vlaamse landbouworganisaties, organisaties en overheden uit in Deurne (Nederland) om kennis te maken met paludicultuur of “natte landbouw”. We gingen in op de vele kansen die deze duurzame en klimaatbewuste landbouwtechniek brengt, en brachten paludicultuur dichter bij huis, waar we een pilootstudie zullen uitvoeren in de Vallei van de Grote Beek binnen dit project.

In het voormiddaggedeelte maakten paludicultuur-experts en onderzoeksinstellingen uit de lage landen, met name Stichting Bargerveen, Radboud Universiteit en ILVO, ons wegwijs en inspireerden via presentaties die ingingen op paludicultuur in het algemeen met verschillende gewassen voor natte landbouw, verdienmodellen, beleidskaders, praktijkvoorbeelden en potenties in Vlaanderen. In de namiddag gingen we het veld in en bezochten een succesvol perceel waar reeds een aantal jaar lisdodde wordt geteeld.

Afbeelding
Gert-Jan Van Duinen geeft uitleg over paludicultuur in Nederland
Cyr Mestdagh
Presentatie om het concept “Paludicultuur” uit te leggen (door Gert-Jan van Duinen – Stichting Bargerveen) / Presentation to explain the concept of “Paludiculture” (by Gert-Jan van Duinen – Stichting Bargerveen)