Enthousiaste kinderen
Wim Dirckx

Leuk voor kinderen

Totterpad

Ter hoogte van de beverburcht vertrekt het Totterpad, een avontuurlijk wandelpad voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Je kan het pad op eigen houtje al spelend en ravottend ontdekken of je kan een gratis folder oppikken met leuke doe-opdrachten voor onderweg. Lees er HIER alles over.

Toekomst

Momenteel wordt er werk gemaakt van een uitbreiding van het Totterpad over en langs de vijver aan het bezoekerscentrum waar het zal aansluiten op een heerlijk stukje wilde speelnatuur. Vanwege de geplande werken kan er af en toe wat kleine hinder optreden op en rond het pad. Uiteraard proberen we dit zo veel mogelijk te beperken. Alvast bedankt voor jullie begrip en hopelijk kunnen we jullie snel ontvangen in onze leuke speelzone in wording.

Beverburcht

Kinderen kunnen spelen in, op en rond de beverburcht terwijl ouders en grootouders genieten van het rustgevende geluid van het kabbelende water van de vistrap.

er valt altijd wat te beleven in het GNW

Kinderfeestje in de natuur

Wist je dat je in bezoekerscentrum Grote Netewoud supergezellig én een beetje avontuurlijk je verjaardag in de natuur kan vieren met jouw vriendjes en vriendinnetjes? Wij bieden je een leuk belevingspad aan van 1,6 km waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven in de natuur: het Totterpad. Er is voor ieder kind een drankje, een snackje, een kleurplaat, een diploma en een cadeautje van Bernard de Bever voorzien.

Je kan kiezen uit twee formules, begeleiding is niet voorzien.

Totterfeest 1

Samen met Bernard de Bever gaan de kinderen op Totterpad. Een drankje (water of fruitsap of limonade) en snackje (chips of een wafel) kunnen naar keuze genuttigd worden. Na hun avontuur krijgt elk kindje een diploma van 'Otter-Spotter', een kleurplaat van Bernard en nog een aandenken aan Bernard de Bever mee naar huis. Kostprijs: €6 per kind. 

Totterfeest 2

Een zelfde programma als bij Totterfeest 1 maar bij aankomst krijgen de kinderen een knutselpakket waar ze zelf mee aan de slag kunnen. Ze maken zich beverklaar! In het knutselpakket zit een handleiding en het nodige materiaal om een beverstaart te maken. Eens ze de beverstaart hebben gemaakt, kunnen ze op Totterpad. Kostprijs: €10 per kind

Praktisch

* Kinderfeestjes zijn mogelijk van dinsdag t.e.m. zondag tussen 11u en 17u (telkens max. 4u welke vrij te kiezen zijn).
* Wil je graag eten voorzien voor de kinderen? Breng gerust je eigen picknick mee. Deze kan genuttigd worden op ons terras aan de vistrap of binnen bij regenweer. Vuur maken is echter verboden op heel de site.
* Wil je dat een natuurgids de groep begeleidt? Of wil je dat we samen waterbeestjes vangen en bestuderen? Dat kan mits een bijkomende gidsenvergoeding van 60 euro. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.
* Bij regenweer kan je best laarzen en aangepaste kledij voorzien. 
 

Download hier je folder ‘kinderfeestjes’ met alle informatie

 /sites/default/files/images/inline/folder_kinderfeestjes_bc_gnw.pdf

 

Reserveer jouw feestje

Vooraf reserveren voor een kinderfeestje is noodzakelijk via dit aanvraagformulier

 

Meer info ontvang je via bc.grotenetewoud@natuurpunt.be.

 

Word Totter-Ranger! 

Totterrangers zoeken kriebelbeestjes

Heb jij thuis nieuwsgierige bengels die meer willen weten over de natuur? Eenmaal per jaar kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar de praktijkgerichte cursus “Totter-Ranger” volgen waar ze kennismaken met de prachtige natuur rond het Totterpad. Afhankelijk van het seizoen bestuderen ze waterdiertjes, planten en bomen, kriebel-en fladderbeestjes of spotten ze vogels en lezen ze dierensporen. Na vier lessen volgt er dan een officiële diploma-uitreiking en nemen de kersverse rangers hun familie en vriendjes mee het natuurgebied in waar ze hun nieuw opgedane kennis delen.  

Hou onze website, nieuwsbrief en facebook in de gaten om te ontdekken wanneer er een nieuwe cursus start.

Meer info: bc.grotenetewoud@natuurpunt.be

Totterrangers in de pers

 

Andere activiteiten en wandelingen voor kinderen

Doorheen het jaar zijn er regelmatig activiteiten op maat van kinderen. Denk maar aan de Paastottertocht, Het Grote Vogeltelweekend, Totterpad By Night, Vlindertelling enzoverder. Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle activiteiten in het Grote Netewoud

er valt altijd wat te beleven in het GNW

 

Scholen

educatief natuurbeheer

Voor leerlingen van de 3de graad basisonderwijs bieden we een project aan rond natuurbeleving en –beheer.  In het eerste contact komen we op bezoek in de klas en geven we aan de hand van een spel of diavoorstelling informatie over de natuur van vroeger en nu en wat er allemaal veranderd is. Bij het twee contactmoment trekken we de natuur in om er zelf aan beheerwerk te doen. Bij het derde en laatste contact bekijken we de resultaten van het harde werk tijdens een natuurontdekkingstocht. Voor meer informatie of voor het samen uitwerken van een programma op maat contacteer:

michael.huygen@natuurpunt.be

 educatief natuurbeheer voor kinderen

 

 

 

TOP