Nieuws

Nieuws
27 november 2023
Verenigingsnieuws

Samenwerking loont: meer dan 4 ha bos bij!

Samen met Natuur en Bos, stad Mechelen hebben we 4 ha nieuw bos aangeplant in het westen van Mechelen. Onze vrijwilligers zorgden voor begeleiding, de medewerkers van Telenet en Eneco deden de rest.

Nieuws
16 november 2023
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Mechels Rivierengebied klaar voor de verkiezingen

Achter de schermen zijn de politieke partijen al druk bezig met hun verkiezingsprogramma's. Onze kernen hebben dan ook hun eigen memoranda geschreven. Hier lees je meer.

Nieuws
29 oktober 2023
Verenigingsnieuws
Nieuwe Animalinas-tekening: overstekende reeën in de Elzestraat

3 nieuwe Animalinas-werken in Sint-Katelijne-Waver

Het aantal Animalinas-werken is de voorbije weken sterk uitgebreid, met 3 nieuwe werken in Sint-Katelijne-Waver.

Nieuws
08 juli 2023
Verenigingsnieuws

Bezwaarschrift KLEMO De Schrans

Afgelopen week hebben we een bezwaarschrift ingediend tegen de door KLEMO/Woonpunt Mechelen geplande verkaveling nabij het Vossenbergbos. Dit zet namelijk te veel druk op dat bos, dat een door Natuurpunt beheerd beschermd natuurgebied is en onderdeel is van het ruimere Waverwoud.

Nieuws
07 juli 2023
Verenigingsnieuws

Aankopen Natuurpunt versterken Mechelse natuur op rechteroever Zenne

De beschermde natuur in Mechelen groeit alweer aan met 5 ha. Zowel in Battel als tussen de Stuivenbergbaan en de Zenne in Mechelen hebben we met de steun van Stad Mechelen natuur kunnen aankopen. Beide stukken zullen in de toekomst vorm krijgen als natte bossen.

Nieuws
20 maart 2023
Verenigingsnieuws

Open brief Natuurpunt Bonheiden: onze natuur en bossen verdienen beter dan steekvlampolitiek'

Via enkele passages in de lokale pers blijven onze lokale politieke vertegenwoordigers feiten, bezorgdheden en emotie door elkaar halen. Daar wordt vooral onze natuur en bos niet beter van, stelt Natuurpunt Bonheiden en Rijmenam. Ze roepen alle vertegenwoordigers op om te stoppen met het opzoeken van de onrust en naar buiten te treden met echte constructieve voorstellen voor natuur en het klimaat. “Wij willen graag partner zijn om hier aan mee te werken.”

Nieuws
01 maart 2023
Verenigingsnieuws

Algemene Vergadering 2023: nieuwe bestuurders en meer!

Na enkele digitale algemene vergaderingen ging dit jaar eindelijk terug een fysieke editie door. In dit korte verslag lees je waarom we dat doen en wat we beslist hebben.

Nieuws
15 maart 2021
Verenigingsnieuws

Natuurparels in wording: Krekelberg en Peerlaarven in Bonheiden

Herstelproject van Natuurpunt in Bonheiden

Nieuws
27 december 2018
Verenigingsnieuws

Jonge purperreiger lapt trekroute aan z’n laars en overwintert in Mechelen

Sinds 10 oktober verblijft een jonge purperreiger in het overstromingsgebied aan het Zennegat bij Mechelen. Dat is ongezien: jonge vogels van deze soort trekken in het najaar naar West-Afrika, om daar hun eerste twee levensjaren door te brengen.

Nieuws
19 april 2016
Verenigingsnieuws

Ontmoet Sami: vluchteling, maar vooral ook Natuurpuntvrijwilliger

Sami ontvluchtte de oorlog in Syrië en kwam in een opvangcentrum in het West-Vlaamse Menen terecht. Daar kreeg hij een warm welkom van de vrijwilligers van afdeling Natuurpunt Wevelgem-Menen. Ondertussen woont Sami in Mechelen en is hij actief geworden als vrijwilliger voor afdeling Natuurpunt Mechels Rivierengebied.

TOP