Afbeelding

Grote Opkuisactie krijgt steun van Klean Kanteen Gives back

28 jan 2022
Categorieën
Lokaal nieuws
Partnernieuws
Partners

Klean Kanteen heeft als missie om single-use plastics de wereld uit te helpen. Door eenvoudige oplossingen aan te bieden die inspireren tot het maken van gezonde keuzes, én waar mens en omgeving voordeel uit halen.

Als 1% for the Planet lid doneert het bedrijf ieder jaar 1% van zijn omzet aan milieuorganisaties wereldwijd. Natuurpunt is in Vlaanderen een van de begunstigde goede doelen.
Met de bijdrage konden we natuur aankopen in onder ander de Edegemse beekvallei en De Maten te Genk.

Naast hun lange termijn partnerschap met Natuurpunt gaf het bedrijf in 2021 via Klean Kanteen Gives Back €6000 aan 4 door gekozen milieuorganisaties in België en Nederland.
Hiervoor deden ze beroep op hun klanten om 4 projecten te selecteren die elk 1000 euro steun ontvingen.

En hoera, Natuurpunt De Wielewaal uit de regio Lier was een van de geselecteerde  projecten met hun “Grote Opkuisactie.”

Natuurpunt voorzitter Marc Vermylen was verheugd met deze bijdrage.
“Dit is een erkenning voor onze inzet voor meer en betere natuur rond in de Kleine Netevallei ( Lier Kessel, Ranst, Zandhoven) .
Met deze extra middelen worden de recent opgekochte percelen aan de Bollaakdijk te Ranst, met onder andere illegale vijvers, koterijen, rasters, prikkeldraden en ‘zwerfvuil’ opgeruimd zodat de percelen terug gegeven kunnen worden aan de natuur.
Zo kunnen de Roerdomp, Houtsnip, Ree én misschien wel de Slobeend terugkomen. Blauwborst, Kwartelkoning én de Kwabaal zijn er in elk geval al."