Hugo Willocx

Vleermuizenwerkgroep Vlaanderen

De Vleermuizenwerkgroep van Natuurpunt bestudeert en beschermt vleermuizen. Wil jij ook graag vleermuizen leren kennen, tellen of beschermen? Stuur dan een mailtje naar vleermuizen@natuurpunt.be.

En schrijf je in voor Chiropcontact, het digitale tijdschrift van de Vleermuizenwerkgroep. Je leest in Chiropcontact wat er allemaal leeft in de vleermuizen-wereld in Vlaanderen (en daarbuiten), en wordt op de hoogte gehouden van activiteiten en evenementen.

 

Vragen over vleermuizen?

Problemen met vleermuizen? Vragen over vleermuizen in huis?

Hiervoor kan je terecht op de Vlaamse infolijn via het gratis nummer 1700, of op de website van het Agentschap van Natuur en Bos.

Zieke of gekwetste vleermuis gevonden?

Hiervoor contacteer je best een Vogelopvangcentrum of het gespecialiseerde vleermuizenopvangcentrum in Geel.
De Laatvlieger, Koeneind 13, 2440 Geel, 014/59 26 26 of kris.boeckx@vleermuizeninfo.be

Weetjes over vleermuizen

 

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Nieuws
26 september 2022
Natuurbericht
Ruige dwergvleermuis

Ruige dwergvleermuizen op zee!

Het wordt steeds duidelijker dat onze Noordzee door vleermuizen gebruikt wordt, zeker door soorten als ruige dwergvleermuis die de zee oversteken tijdens hun migratie. Toch is er nog zeer weinig over dit gedrag gekend, en over hoe vleermuizen tijdens hun tochten over de Noordzee beter beschermd kunnen worden.

Nieuws
08 september 2022
Natuurbericht
Laatvlieger

20 jaar laatvliegers (vleermuizen) in kerk Ename

In de kerk van Ename (Oost-Vlaanderen) zit mogelijk al honderden jaren een kraamkolonie laatvliegers (vleermuizen). Om te weten hoe goed of hoe slecht een soort het doet, is het belangrijk om te tellen. Vrijwilligers van Natuurpunt tellen deze kolonie vleermuizen al 20 jaar lang als ze uitvliegen. Hier valt heel wat uit te leren over deze kolonie en over de methodiek van het tellen.

Nieuws
24 augustus 2022
Natuurbericht

Recordgrote kolonie rosse vleermuizen gevonden in het Heidebos in Wachtebeke

Afgelopen weken is bij onderzoek in het Heidebos in het Oost-Vlaamse Wachtebeke een record-kolonie van wel 102 rosse vleermuizen gevonden. Nooit eerder zijn in Vlaanderen zoveel rosse vleermuizen in één oude holle boom gevonden. De ontdekking zet, na eerdere vondsten van de zeer zeldzame mopsvleermuis, het Heidebos opnieuw op de kaart als hotspot voor vleermuizen in Vlaanderen.

TOP