Afbeelding

Educatie Innovatiefonds 2018: Knappe lokale initatieven goedgekeurd

1 jun 2018
Categorieën
Lokaal nieuws
Vorming
Webmigratie

Op zoek naar natuur in Krottegem (Roeselare)
Deze wijkactiviteit van Natuurpunt Mandelstreke, samen met verschillende partners zoals stad Roeselare, het Stadlandschap ’t West-Vlaamse hart, lokale buurtcomités, Agentschap Integratie en Inburgering , CVO’s … wilt naast een ruimere naambekendheid van Natuurpunt, meer jonge gezinnen met kinderen op wijkniveau aanspreken en activeren rond het thema natuur en milieu. Maar ook, en dit voor de eerste keer binnen de multiculturele buurt Krottegem, de etnische minderheden, vooral de jonge gezinnen met kinderen, aanspreken en activeren rond het thema natuur en milieu.

Natuur Educatief pad: Rik De Egel (van Natuurpunt Heusden-Zolder vzw)

Creëren van een educatief wandelpad voor wandelaars in het bos, waarbij het niveau geschikt is voor mensen met een mentale beperking van het dagcentrum. Het educatief wandelpad heeft als thema de egel. Zo kan men tijdens een mooie boswandeling bijleren over de egel en zijn biotoop. De bedoeling van het project is om educatieve en informatieve elementen te plaatsen en mensen bewust te maken over de bescherming van de egel.

We wensen alle initiatiefnemers veel succes bij de realisatie van de projecten en zullen later de opgedane ervaringen delen. 

Meer weten over het Educatie Innovatiefonds?