Afbeelding

Educatie innovatiefonds 2019: knappe lokale initiatieven goedgekeurd!

2 nov 2019
Categorieën
Lokaal nieuws
Vorming
Webmigratie

Innovatie via lokale initiatieven, dat is wat we willen bereiken met het Educatie innovatiefonds. Het thema 'kansengroepen' was niet het meest voor de hand liggende om mee te starten, maar we hebben onlangs drie knappe voorstellen kunnen goedkeuren.

Initiatieven 2019 extra ronde

  • From dusk til down - NP Gaverstreke

Een educatieve nachtdierenkoffer die het nachtleven onderzoekt. De koffer gaat rond bij particulieren, buurten of scholen voor participatie en 'samen leren'.

  • Lieremanranger plus - Werkgroep Educatie NP De Wulp

Een ervaringsgerichte cursus voor mensen met een verstandelijke beperking. Samen met het netwerk dagondersteuning en instellingen van voorziening zoals het Zwart Goor.

  • Slam de Natuur - Natuurpunt CVN

Een samenwerking met vzw A.Kult.E van Antwerps stadsdichter Seckou. Op een unieke manier brengen 'slampoëten' hun kijk op de natuur nabij 3 Vlaamse centrumsteden.

Initiatieven 2019 ronde 1

  • Natuurbelevingsweekend  - NP Waasland Kern Noord

Natuurbelevingsweekend voor mensen in armoede en/of beperking. Samen met Natuurhuis Panneweel en Beschut Wonen De Vlier.

  • Natuur en Vlaamse gebarentaal- Natuurpunt CVN

Concrete acties samen met Doof Vlaanderen en het Expertisecentrum Vlaamse Gebarentaal om natuur dichter bij te brengen. Startfase met NP Gent.

  • Taal in het Bos - Natuurpunt Markvallei

Gegidste wandelingen in eenvoudig Nederlands voor anderstalige nieuwkomers. Nadruk op typische seizoensgebonden fenomenen in het bos. Hierbij komen alle zintuigen aan bod. Met BC De Klapekster, vzw Kreatief - Praatpunt.

 

Meer weten over het Educatie Innovatiefonds?