Bezoekerscentrum Landschap De Liereman - Oud-Turnhout

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Het bezoekerscentrum Landschap De Liereman is gelegen aan de rand van het meer dan duizend hectare groot Landschap De Liereman. Van hieruit kan je wandelingen maken in het natuurgebied. Het bezoekerscentrum ligt ook vlak bij het fietsknooppuntennetwerk.

OPGELET: Bezoekerscentrum gesloten voor het publiek

Om de veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers te garanderen, heeft de directie van Natuurpunt beslist om de bezoekerscentra in heel Vlaanderen te sluiten voor het publiek. Ook onze winkel en toiletten zijn dus jammer genoeg niet meer toegankelijk. Deze maatregel geldt voorlopig tot 19 november. Bedankt voor het begrip!

Eerste kunstveiling ten voordele van Landschap De Liereman

Landschap De Liereman kan velen bekoren. Ook heel wat kunstenaars laten zich inspireren door de aanwezige fauna en flora. Liefst 20 kunstenaars maakten een werk dat we binnenkort mogen veilen voor het goede doel. Alle werken worden tentoongesteld eens het bezoekerscentrum opnieuw open is en online geveild. De opbrengst gaat integraal naar Landschap De Liereman.

Vandalen vernielen 113 eiken aan bezoekerscentrum

Onbekenden hebben wellicht in de nacht van 23 op 24 mei liefst 113 eikenbomen rond het bezoekerscentrum 'geringd' (met kettingzaag rondom ingezaagd). Het is twijfelachtig of de bomen dit gaan overleven. Een grote groep van onze vrijwilligers heeft samen met boomexperten meteen een reddingsactie opgesteld. Het is nu afwachten of de genomen en geplande maatregelen soelaas bieden. Ook enkele berkenboompjes en paaltjes van de parking werden omgezaagd. De dader(s) blijven voorlopig onbekend. De politie voert een onderzoek.

Brand verwoest groot deel van Landschap De Liereman

Op woensdagavond 22 april 2020 woedde een grote brand over ons natuurgebied. Die laat enorm veel schade na. Uitgebreide info vind je in dit nieuwsbericht

Waarom lid worden?

• Bescherm de natuur