Bezoekerscentrum Landschap De Liereman - Oud-Turnhout

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Het bezoekerscentrum Landschap De Liereman is gelegen aan de rand van het meer dan duizend hectare groot Landschap De Liereman. Van hieruit kan je wandelingen maken in het natuurgebied. Het bezoekerscentrum ligt ook vlak bij het fietsknooppuntennetwerk.

Eerste kunstveiling ten voordele van Landschap De Liereman

Landschap De Liereman kan velen bekoren. Ook heel wat kunstenaars laten zich inspireren door de aanwezige fauna en flora. Geregeld schenken kunstenaars een werk aan ons natuurgebied. Die werken willen we in november en december tentoonstellen aan het grote publiek. Na de expo volgt een onlineveiling. De opbrengst gaat integraal naar Landschap De Liereman.

En er is nog plaats voor extra werken! Schilderij, beeldhouwerk, foto, collage, grafisch werk,.. er kan veel. Zolang je werk maar een link heeft met ons natuurgebied. Wil jij een kunstwerk maken over Landschap De Liereman en het laten veilen voor het goede doel? Vul dan hier je gegevens in! Afhankelijk van het aanbod maken we eind september een selectie. De geselecteerde werken worden bij ons verwacht tegen eind oktober.

Tijdens de maand november en december kunnen bezoekers gratis komen kijken naar alle werken. Wie verliefd wordt op een werk, kan online een bod uitbrengen.

Bezoekerscentrum is opnieuw open

Ons bezoekerscentrum is opnieuw open. Je kan iets komen drinken en ook het winkeltje is toegankelijk. Uiteraard houden we rekening met de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Wees welkom!

Vandalen vernielen 113 eiken aan bezoekerscentrum

Onbekenden hebben wellicht in de nacht van 23 op 24 mei liefst 113 eikenbomen rond het bezoekerscentrum 'geringd' (met kettingzaag rondom ingezaagd). Het is twijfelachtig of de bomen dit gaan overleven. Een grote groep van onze vrijwilligers heeft samen met boomexperten meteen een reddingsactie opgesteld. Het is nu afwachten of de genomen en geplande maatregelen soelaas bieden. Ook enkele berkenboompjes en paaltjes van de parking werden omgezaagd. De dader(s) blijven voorlopig onbekend. De politie voert een onderzoek. 

Brand verwoest groot deel van Landschap De Liereman

Op woensdagavond 22 april 2020 woedde een grote brand over ons natuurgebied. Die laat enorm veel schade na. Uitgebreide info vind je in dit nieuwsbericht

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP