Bezoekerscentrum Landschap De Liereman - Oud-Turnhout

Bezoekerscentrum Landschap De Liereman

Het bezoekerscentrum is gelegen aan de rand van het meer dan duizend hectare groot Landschap De Liereman. Van hieruit kan je wandelingen maken in het natuurgebied. Het bezoekerscentrum ligt ook vlak bij het fietsknooppuntennetwerk.

Proef onze take away

Nood aan iets lekkers na een wandeling in ons natuurgebied? We bieden via een raam aan ons bezoekerscentrum take away aan. Kom langs voor een kop koffie, een warme chocomelk, een heerlijke thee, een fris drankje of een kom verse soep. Voor elk wat wils!

Ontdek onze webshop

Vanaf 27 maart 2021 kan je enkel nog via onze webshop shoppen. Bestel je favoriete streekproducten zoals Lieremanhoning of Gageleer of ontdek ons assortiment vogelvoer, (natuur)boeken enzovoort. Vermeld het gewenste afhaalmoment. Afhalen kan elke dag tussen 13 u. en 17 u. en op zondag tussen 11 u. en 18 u. De opbrengst gaat integraal naar het natuurgebied. Bedankt!

Steun ons natuurgebied

We hebben met z’n allen de natuur nog nooit zo erg gewaardeerd als nu. Want hoe zalig is om in deze lockdowntijden dicht bij Landschap De Liereman te wonen? Jammer genoeg staat onze natuur onder druk. Hoe kan jij daar verandering in brengen? Steun ons natuurgebied.

1. KOOP IETS IN ONS WINKELTJE

2. GEBRUIK TROOPER VOOR AL JE ONLINE-AANKOPEN

3. WORD LID VAN NATUURPUNT 

4. DOE EEN GIFT

Bedankt voor de steun!

Vandalen vernielen 113 eiken aan bezoekerscentrum

Onbekenden hebben wellicht in de nacht van 23 op 24 mei liefst 113 eikenbomen rond het bezoekerscentrum 'geringd' (met kettingzaag rondom ingezaagd). Het is twijfelachtig of de bomen dit gaan overleven. Een grote groep van onze vrijwilligers heeft samen met boomexperten meteen een reddingsactie opgesteld. Het is nu afwachten of de genomen en geplande maatregelen soelaas bieden. Ook enkele berkenboompjes en paaltjes van de parking werden omgezaagd. De dader(s) blijven voorlopig onbekend. De politie voert een onderzoek. 

Brand verwoest groot deel van Landschap De Liereman

Op woensdagavond 22 april 2020 woedde een grote brand over ons natuurgebied. Die laat enorm veel schade na. Uitgebreide info vind je in dit nieuwsbericht

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP